frida.bg
пролетното равновесие

Пролетното равноденствие: Мощна живителна енергия по време на пандемия

На 20 Март 2020 година в 05:50 часа българско време настъпва пролетното равноденствие. Най-доброто, което можете да направите в този ден и час е да посрещнете изгрева на Слънцето и после да го изпратите по залез. Това могат да бъдат едни от най-силните ви енергийни практики за високосната 2020 година, чрез които да почерпите директно и осъзнато от живителната сила и мощното озарение на пролетното равноденствие.

Хората почитат равноденствията от древни езически времена като момент на силно преобразяваща и животворна енергия, в който Земята и нейната естествена природна среда черпят сила от връзката си с Космоса.

пролетното равновесие

Само няколко часа ни делят от този силно енергиен момент, в който Слънцето застава точно между зимната и лятната си точка на стоене и бележи първият ден на пролетта.

Нашите предци наричали този ден Благовец или Майчин ден и на него се прекланяли пред зачатието и майчинството сред хората и природата, изпълнявайки позабравени днес обичаи.

Благата вест на пролетното равноденствие, което празнували дедите ни, семантично напомня за църковното Благовещение. Според изследователи на старата българска родова памет, Благовец предхожда с 5 дни християнския празник, долитайки при нас от вечността заедно с първата лястовица, и пукването на пролетта на 20 март всяка година. („Стопанката на Господ“, Розмари Де Мео)

пролетното равновесие

Пролетното равноденствие, символ на зачеването и вечния цикъл на живота, е свещен момент от календара на всички култури и епохи, наситен с многозначителна езотерична символика.

В деня на равноденствието, Слънцето от перспектива на Земята достига до специална точка от своя неизмененно циркулиращ поток живително електричество.

В Южното полукълбо на планетата, слънчевия жизнен ток ще проникне обратно в земните недра за обновление. В Северното ни полукълбо, енергията ще извира ревитализирана, съживявайки всичко наоколо.

Тази слънчева точка ни въздейства чрез усещането за перфектен баланс между деня и нощта, между тъмнината и светлината. С магията на равноденствието, балансът между тъмната и светлата страна ще бъде възстановен, и всеки ще получи своя шанс да изследва взаимодействието между своята лична светлина и сянка.

равноденствие

В контекста на „тъмните времена“, в които е потопена цялата ни планета по време на тазгодишните високосни равноденствия, се обръщаме към Слънцето, търсейки отговори и решения, живителни сили и енергия, идеи и прозрения, нов път и ново начало…

Днес, на прага на новата астрологична година и пред всеобщата заплаха от пандемия, най-важно е да си дадем сметка за кръстопътя, пред който сме изправени, правейки символичен избор между светлината и тъмнината.

пролетното равновесие

Излезте на този ден сред природата, за да се захраните с животворната слънчева енергия на първите пролетни лъчи.

Дори и да не сте сред природата, градската среда в момента предоставя достатъчно добри условия. Добри новини по отношения на въздуха и климата идват от различни точки на планетата, отчитайки все по-чист въздух по градовете като косвено следствие от наложената в много места по света карантина. В същото време, НАСА отчита частично затваряне на дупки в озоновия ни слой…

Подобрената имунна стабилност сред най-засегнатото от епидемията население, както и подобряване на цялостната екологична обстановка на планетата, се тълкуват от мнозина като следствие от масовото преустановяване на производствени дейности, от драстичното намаляване на туристическия поток, на трафика в небето и из градовете, на спирането на експерименти с нови мрежи и технологии на много места по света.

На фона на пандемията, имаме силни аргументи в полза решаване глобалния проблем на човечеството и основната опасност, пред която е изправена планетата Земя. Имаме малка светлинка в тунела, която ни показва че сме на една крачка разстояние от правилния път към бъдещето.

пролетното равновесие

Животът в хармония с естествените цикли в душата и в природата за пореден път доказва, че е по-силен от всичко.

Макар и на известно разстояние един от друг, било то и от височината на прозорците и балконите си, пролетта ни приканва да излезем навън, да усетим галещите лъчи на пролетното Слънце, да отворим дробовете си – тези наши вътрешни ангелски крила – и да се слеем с природата.