frida.bg
енергийно пречистване

Пречистване на личното пространство от негативи

Второто по важност за нас лично пространство след това на физическото ни тяло, е домът, който обитаваме. Енергията у дома ни е в пряка връзка с нашата собствена физическа и астрална енергия, и техните вълнообразни трептения образуват нещо като обърнатата осмица на непрекъснатия кръговрат. Важно за нас е тази осморка да вибрира на високи честоти и енергията между нас и материалното ни обкръжение у дома да протича безпрепятствено.

Освен чистата храна, емоции, духовния и енергиен заряд, които поемаме от различни външни източници ежедневно, много важна е и енергийната чистотата на домашното ни пространство. Мястото, където прекарваме най-голяма част от времето за отдих и презареждане, се нуждае от редовно и обстойно енергийно пречистване, за да запази своите високи вибрации и хармония.

В някои случаи, пространството у дома може да се нуждае от спешно пречистване. Ако забелязвате, че ви е все по-трудно да се насладите на пълен релакс у дома, ако сънят ви е неспокоен, ако домашните ви хора и/или животни проявяват необичайни капризи и нервност, ако все по-често ви се случва да чупите или изпускате различни предмети, да се развалят уреди или все нещо да има нужда от ремонт и поправка – това е знак за енергийни течове, застой или повишаване на негативната енергия у дома!

Защита и пречистване на домашното пространство от негативи е лесно и приятно занимание, което може да се превърне в част от редовните хигиенизиращи процедури на дома, с тази разлика, че трябва да бъде извършвано лично от вас като ритуал, който се повтаря ежемесечно или винаги, когато усетите, че нещо не е както трябва.

енергийно пречистване

Общо почистване на дома

Всяко едно почистване на дома може да се превърне в ритуал за справяне с негативите, стига да го правите с ясно съзнание и изказано намерение.

Докато миете и подреждате, правете го с идеята, че чистите дома си енергийно. Не пропускайте малките ъгълчета и скритите кюшенца на дома, и не се колебайте ако ви хрумне да преместите някоя мебел на друго място, за да позволите на енергията да се отприщи и да се завихри свободно.

Много добра идея би било ако вместо готов препарат, използвате домашен разтвор за почистване на основата на вода. Може да наречете водата за избавяне и защита от негативни сили, и към нея да прибавите етерично масло по избор, морска сол, сода или оцет.

енергийно пречистване

Етерични масла и благоухания

Използването на ароматни клечки или етерични масла чрез арома-лампи и дифузери, може да бъде не само приятно и отпускащо, но има редица терапевтични ползи на психично, емоционално и енергийно ниво.

С помощта на етерични масла ще овлажните и ароматизирате въздуха в пространството, ще подсилите имунната си система и ще повишите енергийните вибрации в дома си като цяло. Най-подходящи са маслата от портокал, лавандула, лимон, хвойна, кипарис, босилек, тамян, чаено дърво, мента и розмарин.

енергийно пречистване

Разчистване от стари вещи и претрупаност

Енергията се затлачва най-често около стари, наранени и нелицеприятни вещи, както и около всичко, което носи усещането за претрупаност или лоши спомени. Отървете се от ненужното и застоялото, и веднага ще усетите прилив на свежа енергия.

Внимавайте да не се изкушите да запълните освободилото се място веднага с други вещи. Оставете мястото свободно и нека Вселената реши кога и с какво да го запълни. А може да се окаже, че просто имате нужда от малко повече въздух и пространство да разгърнете себе си.

енергийно пречистване

Морска сол срещу енергийни негативи

Морската сол е мощно средство за пречистване от негативни влияния, с което са били наясно още пра-бабите ни. Кристалите на морската сол имат свойството да абсорбират лошата енергия, както и да успокояват редица възпалителни процеси, като например хроничен синузит.

Морска сол за почистване се използва в чист вид на кристали или като воден разтвор за премиване. Може да я разпръснете върху пода и по килима и след около час да съберете кристалите с прахосмукачка, като непременно и веднага след това изхвърлите събраната смес от контейнера или филтъра на боклука. Като профилактична мярка срещу негативни натрупвания, сложете малки купчинки морска сол по ъглите на стаите и особено в спалнята, които сменяйте на всеки два месеца.

енергийно пречистване

Звуково пречистване на пространството

Силните и хармонични звуци са едни от най-мощните вибрации за ефективно изчиствяане на пространството от негативи. Ако не разполагате с никакъв инструмент, можете да използвате ръцете си като пляскате силно с движения отдолу-нагоре, разхождайки се по периметъра на стаите, докато не започнете да чувате ехо. След процедурата, измийте ръцете си обилно с вода.

При използване на тибетски купи или кристални съдове за хармонизиране на пространството, се позиционирайте в средата на помещението. Нека звукът, който изкарвате от инструмента бъде приятен на усещане за слуха ви.

Използвайте вълшебството на добре познатите ни български ковани звънчета, хлопки и медни чанове, като минете с тях из цялата къща от антрето до банята, придържайки се в близост до стените, без да пропускате ъглите и мебелите.

енергийно пречистване

Грижа за домашните любимци, живите растения и зеленината у дома

Домашните растения както и повечето домашни любимци усилват кръговрата на жизнена енергия в пространството, хармонизират го и го зареждат позитивно. Те са наши скъпи съквартиранти, които ни защитават физически, имунно и емоционално, преобразуват негативните вибрации около нас в позитивни, и всичко, което се иска от нас е да им отвърнем с подобаваща любов и загриженост.

Растения като здравец, фикус, кактус, розмарин, бегония, циклама и алое добавят кислород в затворените пространства, и действат на много нива успокоително, а някои домашни любимци, като котките например, усещат негативните същности около нас и ни лекуват с магията на мъркането си от редица болести и нервни разтройства.

Колкото по-кичести и здрави са малките зелени или мъркащи съ-обитатели на дома ни, толкова повече позитивна енергия ще бъде генерирана ежедневно около нас.

пречистванев

Мандали, ангелски сюжети и семейни олтари на благополучието

Ритуалите за пречистване на домашното пространство от негативи могат да придобият допълнителна сила ако им отделите специално кътче, наподобяващо олтар, който да ви зарежда с позитивна енергия. Но дори и да не разполагате с нужното място за олтар, всякакви картини и аксесоари, които ви карат да се чувствате добре и едновремено с това излъчват светлина, красота и хармония, биха били подходящи, стига да не се злоупотребява с излишна претрупаност.

Кристалите, полу-скъпоценните камъни, както и декоративни шадравани, които дават усещане за течаща вода, са допълнения към интериора, които помагат за повишаване на енергийнте вибрации.

енергийно пречистване

Пречистване чрез свещи и огън

Огнената стихия има способността да преобразува енергията в позитивна. Чрез палене на свещи, нашите прадеди са извършвали религиозни ритуали, прощавали са се с миналото, изцелявали са болки и магии.

За пречистване на дома чрез стихията на огъня, можете да запалите камината или да обиколите със запалена свещ дома си в посока по часовниковата стрелка. Задържайте се повече време по ъглите на стаите, по праговете между помещенията, както и навсякъде, където забележите, че свещта започва да кади с черен дим, да пръска восък или да издава пукащи звуци.

Обиколката може да приключи, когато свещта е преминала със спокоен пламък из целия дом. Оставете я запалена да догори сама на място, което определяте като свой олтар или място за отдих. Нека тя бъде огнен дар за хранителите, духчетата, ангелите и всички евентуални невидими обитатели-защитници на вашия дом.

Източник: Masha & The Magic