frida.bg
Марс в Козирог

Марс в Козирог: Шахмат сред “бойното” поле Земя

От 17 Февруари до 31 Март 2020, астрологията ни обещава силни моменти с планетата Марс под знака на Козирог. Марс ще бъде в екзалтация докогато транзитира през Козирог и всички ще получим шанс да изпитаме силата на волята си, да осъществим амбициите си по най-добрия възможен начин, и да разгърнем потенциална си на максимум.

Ако погледнем на звездното небе като на древна игра на шахмат или пасианс, който следва своя собствена небесна логика, можем да направим заключението, че живеем в интересни и изключително съдбовни времена.

Астрологията ни дава езотерична символика за разшифроване на настоящи житейски сюжети по смисъла, който древните звездобройци са влагали в планетите и съзвездията. Тя тълкува начините, по които космическите богове подреждат картите на живота ни, следвайки своя символика и логика, и въвличайки ни в универсални сюжети, наподобяващи древната митология.

Небето над нас ни показва как астрологичната игра от втората половина на Февруари 2020г. групира важни планети от Слънчевата система в три основни знака от зодиака, образувайки 3 мощни стелиума (звездни струпвания) в Козирог, Риби и Овен.

Този период ще се отличава с това, че едни от основополагащите в хороскопа планети ще обединят енергията си, концентрирайки се съответно в знаците на Козирог (Сатурн+Плутон+Юпитер+Марс), Риби (Слънце + ретрограден Меркурий) и Овен (Венера+Хирон+Лилит). Техните въздействия ще се разгръщат на много нива, както вътрешно, така и външно, и ще бъдат от първостепенно значение за начина, по който ще протекат събитията в настоящето.

Марс в Козирог

Особено силно през цялата 2020 година е влиянието на Козирог – знак, който носи всички необходими качества за постигане на пълна реализация и пълноценно самоосъществяване за всеки един от нас.

От средата на Февруари до края на месец Март, към мощния стелиум в Козирог се присъединява и войнствената енергия на планетата Марс.

На 17 Февруари, точно когато вестоносецът Меркурий става ретрограден, Марс преминава от оптимистичния и енергизиращ знак Стрелец към знака на своята най-пълноценна реализация – зодия Козирог.

В Козирог, Марс не само ще бъде в екзалтация, но ще обедини сили ведно с гиганта Юпитер, кармичния Сатурн и богът на подземното царство Плутон.

Марс в Козирог

Марс е четвъртата планета от Слънчевата система, която носи името на римския бог на войната.

Както древното астрологическо знание, така и науката астрономия проявяват особен интерес към Марс. Изследвайки обстойно червената планета, съвременните учени и предприемачи влагат много надежди и енергия в нейна посока, най-вече поради факта, че Марс предлага редица алтернативи за развитие и поддържане на живота.

Днес знаем със сигурност, че полюсите на Марс разполагат с ледени шапки, подобно тези на Земята, и че някога там е имало океани. На Марс е открита и най-високата планина в Слънчевата система – вулканът Олимп, който е над два пъти по-висок от земния първенец сред върховете – Еверест.

Астрологически, Марс символизира войнственост, концентрация на мъжка енергия, сексуална мощ, съзнателни увлечения и страсти. Червената планета управлява нашето либидо, съзидателната ни творческа сила, способността ни за контрол върху всякакви ситуации, издръжливостта ни и волята за доминиране…

Марс в Козирог

Енергията на планетата Марс е особено важна за нас, поради нейната пряка свързаност с житейските ни амбиции и завоевания, със силата ни да оцеляваме, да отстояваме себе си и да побеждаваме на всяка цена, и независимо от всичко.

Знакът на Козирог от своя страна, добавя към ключовата за нас марсова енергетика всички необходими качества, за да може тя да се разгърне по най-пълноценния начин – заземеност, търпение, дисциплина, упоритост, мъдрост, твърдост, самоконтрол…

Козирог е знакът на марсова екзалтация, в който покоряващата сила на планетата се усеща на максимум, за сметка на негативите й, които биват обуздани. Деструктивната мощ, усещането за неудържимо сексуално влечение и всякакви войнствени марсови амбиции ще бъдат дисциплинирани от Козирог през този период, и сведени до здравословни граници. Козирог ще усмири марсовото либидо, ще успокои войнствената му природа и ще преработи енергията му от агресивна и хаотична в реалистична, заземена, продуктивна, одухотворена и устойчива сила, която да ни донесе плодовете на зрелостта и мъдростта.

Знакът на Козирог е в състояние да подхрани марсовата енергетика в нас с най-подходящия план и стратегии за действие, независимо дали са свързани с ежедневни грижи или дългосрочни житейски начинания.

Марс в Козирог

Пригответе се да поемете пълен контрол върху живота си и да пристъпите към реализация на задачите и мечтите си по най-мъдрия и продуктивен начин.

Марс в Козирог съчетава силата с мъдростта, играта с обучението, удоволствието със самопознанието. Тук волята се дисциплинира, а на влечението се поставят здравословни граници.

Това е силен период, в който можем да отметнем максимален брой задачи по особено прецизен и далновиден маниер, и да насочим енергията си в правилната посока. Бъдете готови не само да се насладите на целия път към целта си, но също така да обърнете внимание на всички поуки по този път, които ни правят една идея по-мъдри и успешни хора в бъдеще.