frida.bg
Година на Металния Плъх

Китайска нова година на Металния Плъх започва на 25 януари 2020г.

Заедно с първото новолуние за 2020 година, започва и новата лунна година според китайския календар. Около полунощ на 24 срещу 25 януари 2020г., азиатският зодиак преминава от годината на Земния Глиган към нов цикъл под знака на Металния Плъх. Глиганът е последния 12ти знак в китайския календар, Плъха  е първия. С Метален Плъх от 25 Януари 2020 ще започнем нова година и цял нов зодиакален цикъл в китайския календар.

Нова година – нов късмет, както казват старите хора и мъдрите. Според древните китайци, ако годината попада под знака на цар Плъх, новото ще бъде гарантирано във всякакъв смисъл. Годината като цяло ще положи основите на нов цикъл и ще зададе матрицата на следващите 12 години – времето, което е нужно за да се извъртят всички зодиакални животни в китайския календар.

С Глигана приключихме един цикъл, а с Плъх започваме нов.

Тази година ще бъде годината, в която ще започнем да запълваме празнините, останали на мястото на всичко, което си отиде напоследък от живота ни. Живеем наистина в кармично време.

Година на Металния Плъх

Повечето съвременни философски, космогонични и езотерични течения говорят за това колко превратно е времето, в което живеем.

Според астрологията и нейните разклонения, сега сме в епоха на приключване и навлизаме в новото време – Ерата на Водолея.

Намираме се на прага на нова ера и в процес на цялостно преосмисляне в идеологиите и вярванията въобще. Сменяме изцяло предавката, преминаваме от структурата (Козирог) – към етера (Водолей). В този въздушен и хуманирен знак има много квантова енергия, която позволява скок в нивото на съществуване и във възприятията ни.

Знаците отвсякъде говорят за съдбовност, за коренни промени в начина на мислене и ъпгрейд в емоционалния свят на всеки един от нас в частност.

Китайското летоброене е в пълно съзвучие с общата езотерична прогноза, че 2020 година ще бъде новаторска и специална.

Година на металния Плъх

Новата китайска година на Металния Плъх ще започне с новолуние в знака на Водолей на 25 януари и ще продължи до 11 Февруари 2021г.

Водолеят е свободен дух и страстен откривател, отличава се с висок и безпристрастен интелект и нестандартно мислене. Водолей е знакът на бъдещето!

Плъха е първенеца в китайския зодиак. Отличава се с целеустременост и отдаденост към плановете и идеалите си.

Плъха спада към мъжките зодии в китайския календар. Заедно с Тигър, Дракон, Кон, Маймуна и Куче, Плъха носи светлото и силово мъжко начало. Той уважава силните, смелите и трудно може да му се угоди. Плъха изисква постоянство и старание.

Плъха е харизматичен, чаровен, умен и с изявени таланти. Но може да бъде също така честолюбив, хитър, инатлив и отмъстителен.

Година на Металния Плъх

Новата китайска година е свързана с елемента метал.

Всеки елемент (стихия) в китайския зодиак е свързан в смислови и съдбовни връзки с определени състояния, явления и качества.

Металът се свързва с планетата Венера, с белия цвят, с усещането за люто, с белите дробове, с есента, с посока запад и качеството справедливост.

Периодът под знака на Металния Плъх се очаква да бъде проспериращ, късметлийски, силен период! Годината на Плъха ще бъде фундаментална в много отношения. За всеки това ще се изяви различно. Добре ще бъде ако се възползваме от тази енергия положително, вместо да поставяме началото на нещо, лишено от позитивен смисъл и светло бъдеще.

Година на Металния Плъх

Плъха носи надежда и ново начало за всички.

Всички китайски зодии ще бъдат облагодетелствани с нещо през новата година. Но кой и как ще се възползва от тази енергия е въпрос на свободна воля – правило, което важи независимо дали следваме китайската или друга древна мъдрост.

Всеки ще трябва да даде своя принос и да направи своето усилие в дадена посока. В идеалния случай, бихме проявили свободната си воля във водолейски стил! Енергията на Водолея ще даде силно положителен първоначален тласък в това отношение.

Всички загуби и празнини, които зейнаха през последните години, ще имат шанса да бъдат запълнени от нещо ново, което ще заеме освободилото се място в сърцата и в животите ни.

Плъха обича да икономисва и да подобрява. Периодът е добър за инвестиции, за строежи и ремонти, за нова работа, за търсене и изграждене на дълготрайни партньорства, както в работата, така и в любовта.

В разцвет ще бъдат индустрии и бизнеси, свързани с металургия, машиностроене, превозни средства, високи технологии, козметика, здраве..

Година на Металния Плъх

Посланията на Металния Плъх за 2020 година:

Бъдете готови за новото!

Вселената ви дава условия за постигане на успех и изобилие.

Концентрирайте се и вложете енергията си избирателно, без излишно да се разпилявайте.

Започнете да ковете „железни“ основи отсега и всичко, което последва ще се случва по-лесно, синхронично и естествено.

След Металния Плъх в китайския календар ни очаква отново метална година – 2021 ще бъде годината на Металния Бик.