frida.bg
Новолуние във Водолей

Първо Новолуние за 2020 година: Глътка въздух след коридор от затъмнения!

Първото новолуние за годината се случва около полунощ на 24-25 Януари в 4° на тропически Водолей. Прераждащият импулс на новия лунен цикъл ще бъде силно вплетен с останалите астрални конфигурации на периода, и всички те ще говорят за нов цикъл и ново начало. С новолунието във Водолей ще започне и новата китайска лунна година под знака на Плъх – първото животно от китайския календар.

Астрологически, новолунието е белязано със знака на бъдещето – зодия Водолей. Цялата езотерична мисъл днес е вперила поглед към Водолея като покровител на задаващата се нова ера в развитието на планетата и човечеството. Това новолуние ще ни напомни недвусмислено за Ерата на Водолея и ще носи послание от новото време.

Новолунието ще прояви синхроничност с числото 4. Луната ще стартира нов цикъл в 4° на тропически Водолей и ще отбележи първо новолуние за 2020-та – година, която носи универсалната енергия на числото 4 (2+0+2+0=4). По нашите географски ширини, новолунието ще настъпи на 24 януари в 23:43ч. българско време.

Следете вътрешния глас на интуицията си и знаците, които ви изпраща съдбата, особено когато забелязвате съвпадения или повтаряемост на числото 4.

Новолуние във Водолей

За Водолей най-важна е свободата да бъде и да се развива.

Водолей е въздушен знак, който стои над нещата, над материалния слой на съществуване.

Водолей има оригинален поглед върху живота. Той гледа напред сърцато и уверено, без да обръща поглед назад, и без да се съобразява със статуквото. Под знака на Водолей са родени гениални учени и окултисти. Един от тях е Галилео Галилей..

Водолеят задвижва уникалните дарби на всеки един от нас и намира мястото им в колективното цяло. Интересува се от възвишени и общочовешки каузи, и няма време да бъде дребнав и злопаметен.

Луната ще бъде подвластна на Водолей и в напрегнат аспект с Уран, който е управител на Водолея. Енергията ще бъде силно наелектрезирана от този планетарен аспект и нещата ще се случват изненадващо, ще ни сварват неподготвени.

За да уравновесим отрицателното въздействие на това напрежение, трябва да бъдем гъвкави и отворени. Вместо да се съпротивляваме на промяната и да позволяваме на ситуациите да ни стресират или притискат, можем да променим перспективата – да поемем от водолейския стремеж към освобождаване и отдалечаване от стари и неработещи парадигми. Това ще ни даде независимост от обстоятелствата и ще предаде оригиналност на целите ни.

Новолуние във Водолей

Уран генерира енергията на пробуждането и често носи сътресения.

Планетата е в много силен подем в момента. До скоро ретрограден, Уран вече е в пълната си мощ и неговата енергия сега трябва да бъде приемана само като съюзник, за да не ни помете по пътя си.

Уран желае от нас да отворим очите си на всяка цена, иска бунт и промяна.  Водолей иска развитие.

В периода на новолунието, по-важно за нас от наричането на желания, ще бъде вътрешната настройка към новото, което се задава. Забравете за миналото и счупете оковите!

Обърнете внимание на новите перспективи, погледнете нещата от нов ъгъл, задайте си нова посока. Както и да се прояви новото в живота ви – бъдете готови да го приемете като своята нова лична парадигма на бъдещето!

Новолуние във Водолей

Венера ще бъде истинското бижу в това новолуние.

Венера ще направи два изключително продуктивни аспекта в периода на новолунието с други две много важни планети – Юпитер и Марс.

Венера и Юпитер са двата бенефика в астрологията. Тяхната комбина ще поддържа баланс и високи вибрации. Венера в секстил с Юпитер носи желание за обединение и експанзия, благославя финансите и връзките ни, генерира енергия за справяне с трудностите и напрежението.

Венера в аспект с Марс ще активира взаимодействие между мъжката и женската енергия, и ще събуди сетивата ни. Тук внимаваме да не дадем израз на агресивни и крайни състояния. Марс ще бъде в секстил с Меркурий – благоприятен аспект, който ще даде възможност да канализираме напрежението в креативни начинания, и да превърнем идеите в действие.

Новолуние във Водолей

С това новолуние излизаме от коридора на затъмненията и до нас достигат няколко важни послания.

Водолей ни напомня за висшия смисъл на свободата и как единствено чрез нея можем да постигаме пълното щастие.

Поемете дълбоко дъх и се издигнете едно ниво над нещата, както повелява духът на Водолея.

Новата Луна във Водолей събужда способността ни да се захранваме от собствената си светлина и едновременно с това да носим светлина на другите.

Независимо какво се случва, колко е неочаквано и какви преобразувания носи новото начало след себе си – водолейската вяра в бъдещето ни прави недосегаеми и вечни победители!