frida.bg
пълнолуние в Телец

Пълнолуние в Телец: Слънцето срещу Луна в екзалтация

На 12 ноември в 15:34ч. българско време, Луната в Телец ще застане в точна опозиция със Слънце в Скорпион. В тази точка Луната е в пълнолуние в знака си на екзалтация и периодът ще се отличава с емоционалност, приповдигнатост и драматизъм. Родените със слънчев знак и асцендент Телец ще бъдат най-силно повлияни от това пълнолуние, но енергията на небесния Бик ще завладее всички без изключение. Ето кои ще бъдат основните потоци на лунно влияние, с които ще трябва да се съобразим и да се опитаме да държим под контрол.

пълнолуние в Телец

Луната ще се изпълни с енергията на Телец докато блести с отразената светлина на драматичното Слънце под знака на Скорпион.  Тази лунация ще се усеща с нежен и заземен трепет, но на практика въздействието й ще разбърка чувствата и усещанията ни в дълбочина, и ще има силата да преобръща животи.

Телецът е земен, ведър, страстен знак, който обича и се радва на живота по един много практичен и удобен начин. Луната ще ни въвлече в неговия филм и всички ще усетим за малко какво е да си Телец.

В положителните си прояви, зодия Телец се превъплъщава в една уверена, грижовна, любвеобилна, създаваща уют личност, с усет към красивите страни на живота. В ниските си прояви, личността Телец може да бъде малко егоцентрична и трудна за преглъщане, много упорита и приемаща тежко всяка една промяна или трансформация.

пълнолуние в Телец

Това пълнолуние ще реализира желания, планове и стремежи, родени с новолунието на 28 октомври в знака на Скорпион.

Скорпионът ни зареди по новололуние със свръх доза нужда от промяна и желание за трансформация в дълбочина.

С пълната Луна в Телец, няма да ни е лесно да смелим тази голямата скорпионова хапка, особено ако тя е свързана с кризисни ситуации и крайни емоции, произтичащи от енергийната вълна на Скорпиона.

Един от най-силните негативи на Телеца е трудността при хората от тази зодия да бъдат поместени от зоната им на привиден комфорт. Упоритата природа н Телец може да ни кара да държим на всяка цена на своето, но сега ще ни се наложи старателно да избягваме подобни тенденции в поведението си, особено ако те са станали симптоматични за живота ни в последно време.

Така или иначе, пълнолунията носят реализация и осъществяване, и това пълнолуние по някакъв начин ще ни даде възможност да отработим всичко, което има нужда да бъде променено, отстранено и финализирано.

пълнолуние в Телец

Колкото по-осъзнато се стремим да отразим положителната енергия на Телец и неговата управителка Венера, толкова по-лесно ще преминем през катарзиса на периода.

Добрите страни на Венера и Телец са много, и всички те са тясно свързани с приятни и освежаващи преживявания. Между тях се открояват стремежът към задоволство и наслада от живота, към романтика и здравословни любовни отношения, към удоволствията на социалното общуване, към магията на домашния уют, към постигане на материални блага, към удобствата и естетиката на красивите притежания, към кариерно и творческо осъществяване, към стабилно бъдеще и вечна възвращаемост на ресурсите.

Представете си, че всички тези венерини блага са реално постижими с енергията на настоящото пълнолуние при едно условие – да преодолеем трудността и неудобствата, с които свързваме всеки един процес на трансформация.

За целта, докато Луната е в Телец, освен върху своите прояви на инат и привързаност към зоната си на комфорт, ще трябва да поработим за баланс и промяна в още няколко важни направления:

Пречистване на материалната среда от притежания:

Телецът е практично същество, което черпи енергия от материалната среда и изпитва особен афинитет и привързаност към своите притежания.

За да стимулирате промяната на чисто материално ниво, отстранете всичко остаряло, затлачващо енергията и навяващо лоши спомени от непосредствената среда, която обитавате.

Заедно с излишните притежания, изхвърлете и емоционалния багаж на миналото. Всичко, което носи тежест и претрупаност, което вече не ви служи, а по-скоро се явява пречка за вас, трябва да направи място за свежи енергийни притоци и нови притежания.

Отваряне на гърлената чакра:

Зодия Телец управлява пета, гърлена чакра (Вишудха), свързана с комуникацията, с вътрешния глас и с Истината.

Пълнолунието ще бъде много подходящ период да възстановим баланса в тази област. Особено предвид опозицията на пълнолунието с ретрограден Меркурий в Скорпион, който със сигурност по някакъв начин възпрепятства вербалната комуникация за момента.

Признаци за дисбаланс на областта на гърлената чакра могат да бъдат най-различни – скованост в раменете, врата и челюстта, нарушения на щитовидната жлеза, болки в гърлото, ларингит, заекване, тревожност и страх от говорене.

Опитайте се да отстраните блокажите в гърлената чакра като бъдете по-умерени и търпеливи в изказванията си, и проявявате повече емпатия и дипломатичност към другите. Вслушвайте се повече във вътрешния си глас. Бъдете интуитивни в общуването и приемете, че другият срещу вас може би също страда от блокажи и затруднения.

Тази чакра може успешно да бъде стимулирана чрез йога-упражнения, пеене, рецитиране, разговори с приятели и съмишленици, сини и тъмно-лилави храни (боровинки, смокини, касис, лилави картофи), сини скъпоценни камъни (аквамарин), сини етерични масла (лайка, здравец), носене на сини дрехи…

Приоритизиране на връзките:

Пълнолунието ще подсили нуждата ни да изкажем и споделим своята истина с другите. Това ще предизвика много смислени и дълбоки разговори. Целта ще бъде задълбочаване в отношенията.

Ще можем да осъществим стремежа си да споделяме само ако се чувстваме сигурни и защитени. Ще преценяваме в кои области и с кого тези разговори са нежелателни и травмиращи.

Така ще пречистим близките и по-широките си социални кръгове от хора, с които комуникацията е токсична и затормозяваща. Нека останат само онези, разговорите с които ни носят смисъл, автентичност и задълбочаване на близостта.

Нека усетим удовлетворението от това да бъдем изслушвани, чути и разбрани във връзките си.

пълнолуние в Телец

Помнете, че Вселената не търпи празните пространства – всички връзки, вещи, мисли и мними удобства, с които успеем да се разделим на това пълнолуние, ще бъдат заменени с нови, по-успешни, по-здравословни и по-красиви, така че енергийните нужди на Скорпион и Телец да бъдат еднакво задоволени!