frida.bg
ретрограден Меркурий

Плавно излизаме от ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий тъкмо приключи, но ще се свърши ли скоро с цялото объркване в комуникациите, документацията и плановете, което желязната планета ни донесе докато преминаваше на заден ход през знака на Скорпиона?

Внушение или нещо повече, ретроградните цикли на Меркурий се възприемат от все повече хора с характерна симптоматика, която можем да опишем най-общо като прът в колелата на живота. Ако и вие сте сред тях – ето какво трябва да знаете за настоящото положение на планетата Меркурий спрямо Земята.

ретрограден Меркурий

Намираме се на финала на последния ретрограден Меркурий за 2019 година.

На 20 ноември Меркурий приключва ретроградност в 11° на зодия Скорпион, от където ни облъчва вече месец с дълбока, флуидна и трансформираща енергия.

Комбинацията ретрограден Меркурий и зодия Скорпион може да се сравни с тежка и плътна завеса, която се е спуснала като хелоуинско наметало над всичко и всички ни. Усещаме го реално, чрез всякакви пречки, които изникват отвсякъде. Или вътрешно – като мисловна пауза преди нещо важно, но мъгляво, което обещава да ни придвижи напред с нова сила, но още не му е дошло времето…

Меркурий управлява мисълта, думите, комуникацията. Когато е ретрограден, сме под влияние на енергията му обърната наобратно, навътре и назад. Като че ли с нас се заяжда самата Съдба, търси за какво да се захване, само и само да спре нормалния ход на нещата.

Повторяемостта и синхроничностите ни се случват в по-скоро негативен план по време на ретрограден Меркурий. Вселената бойкотира начинанията ни, особено всичко онова, което е още в зародиш.

Скорпионът от своя страна, носи най-дълбоката и тайнствена енергетика от всички зодии. Свързваме го със сила, чувственост, дълбочина, тайни, с цикъла живот-смърт-прераждане. Ретроградните цикли под негово влияние са мощни, преобразяващи и мистични.

По време на ретрограден Меркурий в Скорпион, енергията на нашата мисъл, силата на думите и връзките в невидимата мрежа на междуличностните отношения бяха под тежко и плътно наметало.

Но не мислете че нищо смислено и дълбоко не се е случвало под тъмното наметало на ретрогарден Меркурий в Скорпион.

Все пак, всички усетихме тази тежест по някакъв начин.

Болежките, които донесе този ретрограден Меркурий сковаваха гърлото, слагаха тежест върху мускулите и откъсваха фокуса от обичайния ритъм. Нещата се случваха бавно и тромаво.

ретрограден Меркурий

Ретроградният период приключва, но тепърва ще възстановяваме баланса.

Този транзит беше силен и преобърна много камъни. Показа ни сложни и комплексни състояния. Освети разни ‚тъмни‘ кътчета, които не случайно трябваше да бъдат осветени.

Колкото по-надолу, към сенчестите дебри на подсъзнанието, успя да ни въвлече ретрограден Меркурий в Скорпион, толкова по-осъзнати и градивни ще бъдем по време на предстоящата директна фаза.

Заедно с директния ход на Меркурий, ще се изправяме все по-убедително срещу тъмните страни на живота си и ще се активираме позитивно.

Енергията ще започне бавно да се отпушва, но директния ход няма да настъпи веднага. Меркурий все още е в Скорпион и ще бъде в ретроградна сянка до 8 Декември.

ретрограден Меркурий

Обмислете добре уроците на този ретрограден цикъл.

Започнете да си правите планове. Пуснете в ход всичко, което не търпи повече отлагане. Но всички останали важни начинания оставете за месец декември.

Междувременно, на 22 ноември Слънцето влиза в целеустремения и авантюристичен знак на Стрелеца и дава силен импулс за излизане от всеобщата ретроградност. На 26ти е новолунието в Стрелец, когато ще можем идейно и визуално да предадем форма на близкото си бъдеще.

В дните около края на ретрограден Меркурий, Вселената изисква от нас търпение и постоянство. И така,  докато баланса в енергията се възстанови напълно.