frida.bg
Скорпионово новолуние

Скорпионово новолуние разчиства и подрежда матрицата на бъдещето

Новолуние в Скорпион на 28 Октомври ще пречисти ефира от застояла и разрушителна енергия, предизвиквайки ни с мощен скорпионов импулс, и подготвяйки ни за ноемврийските предизвикателства на ретрограден Меркурий.

Дългият скорпионов моментум, в чиято енергия ще бъдем потопени цели два месеца, започна с последователното навлизане на едни от най-важните планети в хороскопа под знака на Скорпион.

Венера, Меркурий, Слънце, Луна, а малко по-късно през месец ноември и Марс, който е един от управителите на знака – всички те силно и дълготрайно ще облъчват ефира със скорпионова енергетика.

Скорпионово новолуние

Новолунията носят рисет в системата, а енергията на Скорпион дава особено силен и ефикасен импулс за започване на чисто.

Днес Луната започва нов, силно емоционален цикъл в Скорпион – знак, с който свързваме дълбоките води на подсъзнанието, темите табу, сексуалността, парите, крайностите на живота и смъртта.

С тези теми вече са се заели Слънцето (Его и жизнена мощ), Венера (любов и връзки) и Меркурий (разум и комуникации).

Луната (емоции и инстинкти) ще сложи удивителната си в този период на силна скорпионова енергетика, проектирайки матрицата на близкото ни бъдеще с новолуние в Скорпион.

Енергията на Скорпион се разгръща в дълбочина, носи проницателност и пълно проникване. Кара ни да се фокусираме в тъмното, в скритото и метафизичното, да отгърнем воала на заблудите, да прогледнем за истината.

Скорпионът е силно емоционален, инстинктивен, чувствителен, интуитивен знак, който се рови надълбоко и нищо не убягва от погледа му. Той търси истината на всяка цена и разкрива тайни с цел преобразуване на отрицателната енергия в сила.

Натискаме копчето за рестартиране чрез скорпионовото жило, основен атрибут на Скорпиона. В него се съдържа мощен катализатор на промените, който може да бъде както смъртоносен, така и възвръщащ към живота.

Скорпионовото жило е инструмент на истината, чрез който стигаме до същността на нещата. Той може да бъде използван и като оръжие – по агресивен, манипулативен и жесток  начин.

В ниските си проявления, скорпионовата енергия прави жилото силно отровно. Но ако се настроим на високи вибрации, скорпионовото ужилване ще има точно обратния ефект – на пречистване, излекуване и коренно преобразяване.

Скорпионово новолуние

Нова Луна и Слънце в Скорпион са в точна опозиция с Уран в Телец, създавайки динамика на външно въздействие и противопоставяне.

Луната в Скорпион събужда нашите най-дълбоки емоции и желания, а Уран в Телец разклаща нашите морални устои и нравствени ценности, финансовата ни свобода и физическите ни фундаменти.

Това е момент на тестване и ре-калибриране на нещата, с цел осигуряване защита срещу критичните несигурности в света.

Даваме си сметка кое е най-ценното в живота, което трябва да остане на всяка цена и кое е това, което с цената на всичко ще трябва да си отиде.

Скорпионово новолуние

Скорпионът ни помага в преодоляване на кризи чрез пречистване и преобразяване в дълбочина, дори и ако това означава нещо в нас и безвъзвратно да си отиде.

Това новолуние е оптимално време да се освободим от всичко и от всеки, който ни въвлича в дисхармония и драми, и носи усещания на гняв, страх, съжаление, срам или вина.

Сега е моментът, в който да си дадем сметка за това колко енергия хабим в повтарящи се грешки, неработещи  модели, в изтощителни емоции и в нездравословни връзки, и да ги отстраним от живота си веднъж завинаги.

Скорпионово новолуние

Новолуние в Скорпион ще търси истинската страст, която ни активира на пълни обороти.

Нова Луна в Скорпион ще концентрира енергията в същността на проблемите, ще прави ревизия на чувства и преживявания, ще разнищва съкровени желания, страхове и страсти, и ще ги филтрира до най-ценното, с което искаме да обвържем живота си.

Колкото повече скелети извадим сега от гардероба, колкото по-широко отворим вратата на подсъзнанието си, колкото повече светлина хвърлим върху сенките на страховете си, колкото повече място успеем да разчистим от емоционални отровители и замърсители на жизнената ни енергия, колкото повече приближим крайностите към златната среда… – толкова по-лесно и безболезнено ще преминем през наближаващия ретрограден Меркурий (31 октомври) и ще подготвим почвата на новия годишен цикъл.

Обърнете внимание на ситуациите и хората, които ще се появят в периода на новолунието. Бъдете отворени за всичко, което се изправи на пътя ви в този момент на трансформация, особено ако е свързано с финансите или с жизнено-важни за вас ресурси и отношения.

Бъдете готови да приемете всичко онова, което идва изненадващо, повишава енергията ви и ви кара да вибрирате на честотите на изобилието. Отхвърлете всичко останало като просто му обърнете гръб, без излишни драми и протакания.

Фокусирайте се в своите дълбоки емоционални истини, за да разберете какво генерира във вас страстта и  желанието да продължите напред.