frida.bg
ретрограден Меркурий в Скорпион

Ретрограден Меркурий в Скорпион започва с магическата нощ на Хелоуин

Началото на последния ретрограден Меркурий за годината съвпада с магическата нощ на Хелоуин (Самхейн) и се позиционира в благоприятен аспект с планетата на любовта Венера. Всъщност, това е и последният ретрограден Меркурий за десетилетието, който се явява част от необичайно дълъг и извънредно важен преход на желязната планета през знака на Скорпион.

Меркурий ще бъде в Скорпион повече от 2 месеца (Октомври, Ноември и част от Декември 2019г.), а ретроградната му фаза се явява своеобразна кулминация в този дълбок и трансформиращ преход, която ще продължи до 20 Ноември 2019г.

Както при всяка ретроградна планета, когато Меркурий обърне посоката си от наша перспектива, попадаме под влияние на една оптична илюзия с много силно енергийно въздействие върху възприятията ни и проектирането им в действителността.

ретрограден Меркурий

В митологията, Меркурий е вестител на боговете, а в астрологията той се явява небесен вестител и управител на ума, общуването и размяната. 

Планетата Меркурий управлява разума, интерактивните технологии, машините, съобщенията, пътуванията във времето и пространството, информацията, търговията, думите, мисълта, анализът на данни и себеизразяването.

Всички тези теми, подвластни на енергията на Меркурий, ще се проблематизират заедно с обръщането на планетата „навътре” и тръгването й срещу изпепеляващото Слънце през настоящия период. Вътрешното им проявление ще стане по-ефективно от външното и това до известна степен ще постави на пауза проектирането им в действителността.

Всичко ново ще бъде изместено от фокуса ни за сметка на стари и недовършени дела. Ще се сблъскваме със сенките на миналото и с хора, с които имаме проблеми за отработване. Нищо  няма да бъде допуснато към по-нататъшно разгръщане, докато не постигне окончателно изясняване в периода на ретроградност.

Ретрограден Меркурий е словосъчетание, станало нарицателно. С него свързваме регулярните периоди на спънки, неочаквани затруднения и недоразумения, хаос и объркване, в които изпадаме на всеки три месеца.

Важно през тези периоди за нас е да си напомняме, че трудните моменти в живота са нещо естествено и регулярно. Те идват закономерно като своеобразен тест, учат ни да се развиваме и променяме.

Ретроградните цикли на Меркурий носят със себе си разсеяност, объркване, но и ценна информация, от която да се възползваме при възстановяване на директната посока. Те изискват от нас да направим няколко крачки назад, да проумеем защо нещо се е случило, да регулираме отношенията си с другите и да си изясним нещата сами за себе си.

ретрограден Меркурий в Скорпион

С Меркурий в Скорпион, силата на мисълта и думите става още по-въздействаща и определяща общото енергийно ниво.

Едва ли има по-мистичен знак в зодиакалното колело от този на зодия Скорпион, чиято символика свързваме с тъмнината, дълбоките сенки, скритите значения и светът на магиите.

Под въздействието на Скорпион се интригуваме все повече от истината с нейните скрити аспекти и екстремност. Засилва се интересът към всичко, което излиза извън рамките на обичайното.

Колкото по-надълбоко се крие истината, толкова повече скорпионова енергетика ни е нужна, за да проникнем в нея и да я изкараме на бял свят.

С ретрограден Меркурий в Скорпион, Космосът вади тежката артилерия за достигане до истината. Всичко тъмно, болно, скрито, сенчесто и подмолно ще претърпи сублимация и трансформиране.

В ниските вибрации, ставаме по-склонни към ехидност, ирония, крайност в изказванията си, егоцентризъм и конфликтност. Във високите си проявления, намираме точните думи, дълбочина, страст и емоционалност в изказа и в отношенията.

ретрограден Меркурий в Скорпион

Предизвикателствата на Меркурий в Скорпион ще се засилят с обръщане посоката на планетата от гледна точка на Земята.

Ретроградността на Меркурий в този знак ще подчертае и усили всички скорпионови тенденции – ще засили опасността от конфликти, от предозиране с мисли и прекаляване с думи. Ще подчертае силата на думите както в положителна, така и в отрицателна посока. Ще даде свръхестествена сила на езика, с който си служим. Ще изиска от нас разбиране и търпение.

Ретрограден Меркурий слага нещата на пауза не случайно – той изисква от нас търпение и задълбочен анализ с цел изглаждане на всички съществени детайли. Особено в знака на дълбокия Скорпион, в който търсим истината на всяка цена и под всеки камък.

Силната енергия, която носят мисълта, думите и информацията в този период, трябва да бъде насочена в правилната посока. Към всяко общуване и боравене с информация трябва да се подхожда внимателно и детайлно, всичко да се подлага на множество проверки и уточнения.

Рисковете са големи, но и шансът за позитивен и траен краен резултат се усилва.

ретрограден Меркурий в Скорпион

Меркурий ще стане ретрограден в 27° на Скорпион в съвпад с Венера.

Добрата новина е, че Меркурий стартира последния си ретрограден цикъл за десетилетието в благоприятен съвпад с небесната богиня на любовта. Под влиянието на Венера, емоционалната сила на тази ретроградност може да промени живота и връзките ни в бъдеще.

Транзитът ще бъде определящ за интимното общуване и връзки от всякакъв тип.

През следващите три седмици ще стане ясно какво се крие под повърхността на връзките ни и до колко силни са нашите чувства и желания пред демоните, които населяват нашето ‘вътре’ и територията извън нас.

Всичко нетрайно, неясно и повърхностно ще бъде изместено, за да даде път на езика на любовта, на красивия и омиротворен ум, на истината и духовността в общуването.

Всичко, което остане след разчистващата и преобразуваща сила на Скорпион по време на този ретрограден Меркурий, ще бъде белязано с благословията на духовния авторитет и ще ни послужи като емоционална инвестиция в бъдеще.