frida.bg
Слънце в Скорпион

Слънце в Скорпион: Умираме, за да се възродим от пепелта

На 23 Октомври, Слънцето влиза в знака на тропическия Скорпион. Периодът е белязан от скорпионовото жило, което носи силно провокативна, крайна и преобразяваща енергия. В него се съдържа едновременно смъртоносна отрова и панацея, възвръщаща към живота. 

Енергията на Слънце в Скорпион е алхимична, трансформираща, страстна и лечебна. Скорпионът се влече от всичко тайно и скрито надълбоко, и фокусира вниманието ни върху темите за вътрешните усещания, подтиснатите желания, за секса, табуто, парите и духовното преобразяване.

Скорпионът е могъщ катализатор на промяната. Негов символ е Феникса.

Хората, родени със Слънце в този знак са твърди, устойчиви и калени в пепелта.

Слънце в Скорпион

На 23 Октомври преминаваме от елемента въздух (Везни) към елемента вода (Скорпион). По силата на водната стихия ще се пречистваме, започвайки от най-скритите кътчета в душите си.

Скорпионът копае навътре и не се страхува от тъмните ъгли на битието, от тайните на скритото познание и сенчестите страни на подсъзнанието. Той ще дълбае докато не намери това, което търси.

Негови леговища са подземията, в които съхраняваме архивите на живота си. Негови прояви са сексуалната енергия, влечението към мистичното, скритото и екстравагантното.

В низшите си проявления, Скорпионът е отмъстителен, ревнив, маниакален, склонен да действа манипулативно, жестоко и подмолно.

Венера в Скорпион

До края на Ноември ще бъдем изцяло обладани от енергията на Скорпиона.

Планетата на любовта Венера и небесния управител на комуникациите Меркурий са под влияние на Скорпион от началото на месец  Октомври. Когато Слънцето се присъедини към знака на паякообразното, Скорпионът ще бъде окончателно коронован за титуляр на периода.

Луната също влиза в Скорпион по новолуние на 28 Октомври. Там тя започва нов цикъл, отпушвайки тягата на водната стихия, и можем да очакваме множество сблъсъци, предизвикани от крайните проявления на Скорпиона, както в личния, така и в обществения и политическия ни живот.

На 1/11 Меркурий става ретрограден и на практика удвоява престоя си в знака на Скорпион, орисвайки комуникациите на несигурност и мъгливи перспективи  чак до края на Ноември 2019г.

Скорпион

Очаквайте катарзис както навън в природата, така и вътре в душата си.

Със Слънцето в знака на Скорпион, влизаме в сезона на все по-кратките дни и все по-дългите нощи. В природата на северното полукълбо като че ли всичко умира. Листата падат, цветовете постепенно посивяват, шумата се превръща в пепел.

Периодът е ключов. Фениксът се подготвя да се възроди от пепелта. На мястото на физическата празнина започваме да виждаме истинския смисъл – същността и духовният аспект на нещата.

Езотериката свързва Скорпиона с борба, с изпитания, с трупане на мощ и достигане до пълен триумф на духовните над физическите проявления на личността.

Смята се, че в знака на Везни, който предшества Скорпион в астрологичното колело, уравновесяваме енергиите на тялото и душата. Така се подготвяме за последната си битка, която осъществяваме чрез енергията на Скорпиона.

В Скорпион се случва истински духовен триумф и преображение.

Слънце в Скорпион

Слънце в Скорпион ще извади на светло както скритите ни сили, така и нашите тъмни страни.

Скорпионът е свързан с контрола, с манипулациите, с умението да се свързваме с дълбокото си вътрешно Аз и с тъмните страни в подсъзнанието.

Всеки един от нас по някакъв начин ще трябва да се изправи пред предизвикателствата на сенчестата си страна под влияние на Скорпиона.

Според аналитичната психология, сянката е мястото, където изтласкваме нашите слабости, инстинкти и недостатъци. Колкото по-малко се проявява в нашия съзнателен живот, толкова по-плътна и трудно контролируема е сенчестата страна от личността ни.

В крайна сметка, няма как избягаме от себе си! Както обичат да се шегуват астролозите, „И добре да живееш, рано или късно срещаш Скорпион!”…

Венера в Скорпион

Много неща в момента се изясняват под въздействие на силната скорпионова енергетика в ефира и ни водят към вътрешен катарзис и трансформация. От една крайност преминаваме в друга. От хаоса вървим към пренареждане и развръзка. Нещо в нас ще трябва да умре, за да се роди друго.

Изпитанията, през които ще преминаваме в Скорпион, ще ни дадат твърдостта да трансформираме болката си в сила и да се възродим от пепелта.