frida.bg
Венера в Скорпион

Венера в Скорпион: Енергията на Скорпион обладава ефира

На 8 октомври, планетата Венера, която сега грее с ореола на Вечерница на западния нощен небосклон, преминава в аналитичния,  дълбок и екзотично-сексуален знак на зодия Скорпион. Този венерин транзит няма да остане незабелязан. Венера в Скорпион ще остави паякообразната си татуировка върху бъдещето на нашите връзки, финанси и всички останали венерини сфери от живота.

Венера в Скорпион

Вече няколко дни в Скорпион се подвизава планетата на комуникациите и вестител на небесните богове – Меркурий. А сега под черното скорпионово було влиза и небесната богиня на любовта – Венера.

В последната седмица на Октомври, вече и Слънце ще ни облъчва с разрушително-съзидателната сила на Скорпиона.

Постепенно енергията на Скорпион ще обладае всички сфери на живота ни, започвайки от връзките и отношенията ни с другите.

Венера ще бъде под знака на Скорпион до 1 ноември и ще подсилва усещането за наситена, страстна енергия, настройвайки ни на скорпионови рефрени като „Всичко или нищо!“

Венера в Скорпион

С Венера под знака на Скорпион, любовта ще умира, ще се трансформира и ще се възражда наново.

Скорпионът е много силен знак, който налага дълбоки чувства и преживявания, и не се задоволява с повърхностни истории. Скорпионът се стреми към силни усещания – сексуални, физически и духовни, които имат потенциала да достигат до плутониеви екстази.

Скорпион в астрологията е управляван от Плутон – планетата на подземните царства и дълбините на подсъзнанието. Плутон е там, където живеят нашите страхове, лудости и нестандартни идеи. От там контролираме вродената си гениалност и там се определя потенциалът ни за фениксово прераждане от пепелта.

Плутон е една от най-ексцентричните планети. От гледна точка на Земята, Плутон тъкмо се опомня от 6-месечна ретроградност и поема в директна посока. С новия директен цикъл на Плутон, очакваме ключови развръзки, изненади и глобални трансформации.

Енергията на периода ще се нажежава с навлизане на няколко важни планети в плутоновата територия на Скорпиона – Меркурий, Венера и Слънце.

Венера в Скорпион

Първи беше Меркурий, който от началото на месец Октомври е в Скорпион и ще остане там извънредно дълго, чак до 9 Декември.

Този транзит на Меркурий в Скорпион ще се удължи почти двойно от обичайния му престой във всеки знак, заради поредното му ретроградие, което се случва по средата.

Да, ретрограден Меркурий се задава зад ъгъла още докато е във владенията на паякообразното съзвездие. Ретрограден Меркурий в Скорпион със сигурност ще бъде предизвикателство.

Докато е директен, Меркурий крои със страст логистика по скорпионовски. Меркурий в Скорпион търси с хъс истината на всяка цена и във всичко. С него търсим интелектуална дълбочина. Настройва ни на вълните на прецизния, аналитичен и находчив ум. Усилва интуитивните способности в комуникацията, дава размах на задълбочените анализи и решения.

Венера в Скорпион

Втора към енергетиката на Скорпиона се присъединява Венера, която в този знак е в силно емоционална позиция.

Венера в Скорпион е ексцентрична и дълбока и няма нищо общо с образа, в който последно ни се показа под знака на Везни. В родния си знак Везни, Венера се чувстваше волно и комфортно.

Докато е в Скорпион, Венера ще бъде нещо като „Алиса в огледалния свят“, но излъчването й ще подхожда по-скоро на филм за възрастни. Тя ще усили глада ни към нестандартни преживявания, към споделяне и обмяна на скрита сексуална сила и копнежи. Ще направи любовта ни страстна, дълбока, опасна.

Венера в Скорпион ще проектира върху нас един противоречив, но притегателен образ. С този транзит ще живеем на ръба. Ще изживеем широк спектър от емоции, всички много силно проявени и привличащи вниманието.

Въпреки тежката плутонова проекция, Венера в Скорпион е все така силно-притегателна и същинска Кралица на нощта. Тя ще се проявява едновременно като червена и черна, грееща и сенчеста,  властна и отдадена, жертвоготовна и изискваща, находчива и отнесена, ранима и наказваща, страстна и ревнива, гениална и безумна…

Венера в Скорпион

Венера в Скорпион е страстна и експериментираща.

Засилват се всички характеристики на Венериния образ в целия му диапазон от превъплъщения.

На фокус са темите за сексуалността, властта и парите. Настройваме се на тъмните и силни цветове, на дълбоки и тайнствени сфери на познанието като магия, езотерика и окултизъм.

Докато ингресира в Скорпион, Венера ще образува благоприятен аспект с небесния си партньор Марс. Благодарение на хармоничното им позициониране спрямо Земята, ще усетим по-леко напрежението и конфликтите, които назряват заедно с опозиция между Меркурий и Уран.

Венера в Скорпион ни подканва към трансформация на ценностите и изисква от нас да влезем в дълбоки, преосмислени, подсилени със страст и отдаденост отношения един с друг и едни с други.

Скорпионовата енергия предстои да стане още по-силна с навлизане на Слънце в знака на паякообразното на 23 Октомври 2019.