frida.bg
Пълнолуние в Овен

Пълнолуние в Овен: Хармония чрез опозиция, синхронизация чрез противопоставяне.

Пълнолуние в Овен на 13 срещу 14 Октомври ни орисва с пробивна енергия и ни води към същината на нещо, което олицетворява отдавнашен стремеж в живота ни. Силните планетарни и нумерологични синхроничности по време на пълнолунието, ни водят към същината на проблема, към разкриване на скритото и разбулване на истината. Задвижва се вътрешен импулс, който коренно ще промени живота ни в близко бъдеще.

В дните около 13 и 14 Октомври преживяваме емоционално и преобръщащо енергията пълнолуние. Всички планети, които участват в лунацията ще бъдат в 20-градус – Луната е в 20° градус на Овен, Слънцето е в 20° на Везни, Плутон е в 20° градус на Козирог, а Юпитер – в 20° Стрелец.

Пълнолуние в Овен

Подчертаната синхроничност носи силна символика и предопределеност в енергията на това Пълнолуние.

Числото 20 в нумерологията е символ на истината, хармонията, допълването… Енергията на числото 20 създава баланс чрез вътрешен мир, доверие в мирозданието и пускане по посока на течението.

Чрез сбора на 2+0 стигаме до едноцифреното число 2, което символизира противоположностите като светлина и тъмнина, материално и духовно, женско и мъжко начало, в техният стремеж към баланс и хармония.

Пълнолуние в Овен

Пълнолунието в Овен е белязано с числото 20.

Слънце и Луна формират точен Т-квадрат с Плутон – и трите планети са в 20°.

Слънце и Луна формират точен тригон и секстил с Юпитер – всички планети отново са в 20°.

Тази космическа конфигурация задейства мощен астро-нумерологичен код 20:20:20:20.

По някакъв силен и забележителен начин, енергията на пълнолунието ни подготвя за предстоящата 2020г., в чиято символика също е заложена силната синхроничност на числото 20.

Пълнолуние

Пълнолунията в астрологията означават силна емоция, кулминация, осъществяване и реализация чрез опозиция.

Настоящото пълнолуние ще реализира „плодовете“ на опозиция, която ще избухне с удвоена сила.

Планетата Плутон, която управлява нашата вътрешна мощ и лабиринтите на подсъзнанието ни, ще образува напрегнат 90° аспект със Слънцето и Луната. Под натиска на тази плутоновата енергия, ще се задейства един от най-силните аспекти на лунацията.

Слънцето и Луната ще образуват точен Т(Тао)-квадрат с Плутон. Това е изключително динамичен и напрегнат астрологичен аспект, в който две планети се намират в опозиция една с друга (в случая това са Слънцето и Луната) и в квадратура към трета планета (в случая – Плутон).

Пълнолуние в Овен

Аспектът Т-квадрат обяснява нарушеното равновесие с липсващата половинка от квадрата.  Опозицията е свързана с отношенията, а квадратурата- с действията.

Докато Слънцето и Луната се опитват да сложат ред в отношенията ни и да върнат баланса между полюсите ‚Аз‘ и ‚Ние‘, Плутон ще задейства енергията отвътре. С пълнолуние в кардиналния знак на Овен, има опасност тази енергия да намери външно проявление, избухвайки под силно налягане.

Енергията на пълнолунието ще ни подтикне към драстични мерки с цел възстановяване на баланса. Ще трябва да внимаваме това да не предизвика напрегната верижна реакция в отношенията. Рискът се увеличава с навлизане на планетата Меркурий под ретроградна сянка през този период.

Рискът от избухване и крайни действия нараства и с наличието на два кардинални знака, вплетени в Т-квадрата.

Кардиналните знаци символизират господство, преображение, ново начало, директно насочена динамика. Слънцето е в кардиналния знак Везни, олицетворяващ енергията на въздуха, а Луната е в кардиналния знак на Овен, който олицетворява елемента огън.

Въздухът и огъня са опасна комбинация…

Ето и пълната гама от символика в това пълнолуние:

Пълнолуние в Овен

Луна: Женска енергия, интуиция, вътрешен потенциал, светлина в тъмнината, божествена женственост, магия и тайнства;
Слънце: Носител на универсалната енергия, Егото, божественото мъжко начало, натурата, жизнената сила;
Овен: Носител на Аз-а, кардиналната енергетика, воля, ново начало, пролет, огън, действие, смелост, мотивация, целеустременост;
Везни: „Ние“, кардинална енергия, въздух, покой, баланс, взаимност, любов;
Плутон: Носи трансформация, прераждане и преобръщане отвътре.
Юпитер: Оптимизъм, радост, израстване, експанзия, изобилие.

Пълнолуние в Овен

С това пълнолуние, Плутон ни напомня, че животът първо го живеем отвътре.

Всичко в живота – болка, щастие, удоволствие, любов, са изцяло вътрешни усещания, които са под наш контрол. Плутон е властелинът на тези проекции.

Плутон е един от участниците в най-важното събитие от началото на 2020 година – стелиумния съвпад на Сатурн и Плутон, което е в центъра на цялото астрологично внимание в момента!

Кодът 20:20:20:20, управляващ пълнолунието също ни насочва към събития, предстоящи през идната 2020 година.

Пълнолуние в Овен

Юпитер ще бъде истинският герой на Пълнолунието. Планетата гигант влиза в ролята на добрия агент в цялата конфигурация и дава много силна вероятност за положителен изход от ситуацията.

Юпитер прави двоен положителен аспект с пълнолунието, образувайки секстил със Слънцето и тригон с Луната. Този юпитеров транзит носи елементи на щастие, красота, благодарност, изобилие, любов, споделеност, късмет, просперитет…

Пълнолуние в Овен

Пълнолунието в Овен ще бъде ярко, дръзко, емоционално и силно въздействащо на фона на нощното небе и всеобхватната тъмнина.

То ще ни донесе просветление и подтик към действие. Ще осъзнаваме, че изборът е наш и ще инициираме новото си Аз.

Търсеният баланс ще може да бъде постигнат чрез дуалност и опозиция, и след ред изпитания.