frida.bg
Венера във Везни

Прераждането на Венера във Везни: Нова Венера изгрява като Вечерница

Последните десетина дни от месец Септември 2019 ще са белязани от важен планетарен транзит на Венера по отношение на Земята. Звездобройци от всякакъв род и вярвания празнуват началото на новия девет-месечен цикъл на Венера. До скоро планетата беше скрита от земната перспектива и астрономически това я правеше за нас невидима. Астрологически, нейното отсъствие по някакъв начин ни лишаваше от красотата и страстта в живота ни. Но венерините принципи, съблюдаващи чувството за хармония и задоволство от живота се завръщат с пълна сила с раждането на Нова Венера под знака на Везни.

Венера

С венериното прераждане като Вечерница през последната седмица на Септември 2019, небесната богиня на любовта ще начене нов девет-месечен цикъл и началото му ще се усети силно и основополагащо!

Венера вече е видима и можем да наблюдаваме нейната светеща точица малко след залез-слънце над западния хоризонт на Земята.

Орбитата на Венера е идеално кръгла и с най-малък орбитален ексцентритет, което прави всяка нейна обиколка около Слънцето възможна в рамките на 224, 7 земни дни или приблизително 9 земни месеца – точно колкото са нужни на един човешки зародиш да се подготви за своето раждане…

Венера е втората планета в Слънчевата система. Тя носи името на богиня и също бива поетично наричана от мнозина „Сестра на Земята“, поради големите й сходства с нашата планета.

Благодарение на близостта си до Слънцето, Венера има ярко присъствие в пейзажа на земния небосклон. Тя е трета по яркост за нас планета след Слънцето и Луната. Ключовото й местоположение спрямо нас я прави популярна сред човечеството още от праисторически времена.

Венера е възпявана в стотици легенди, митове, художествени произведения и превъплъщения, и продължава да бъде ярък символ на вечното прераждане на красотата, на вродения естетически усет и влечението към мир и хармония в живота.

Венера е символ на баланса между материалното и духовното, на ултимативната женственост, едновременно нежна и страстна, натурална и свръх-естествена…

Венера

Астрологията придава голямо значение на енергийното влияние, което Венера оказва върху своята звездна посестрима Земята.

Астрологически погледнато, венерината енергетика се засилва когато Венера е видима над земния хоризонт.

Колкото по-ярка е светещата й точица в небето над нас, толкова повече се активират сфери от живота ни, които попадат под венерино влияние – любовни и семейни връзки, финанси, влечение към изкуствата и лукса, женско очарование и магнетизъм, мир, баланс и съпричастност в отношенията.

Всички венерини принципи ще претърпят обновление и подсилване през предстоящия нов цикъл, който Венера започва в своя роден знак Везни.

Венера

В края на Септември 2019, Венера ще започне нов цикъл като Вечерница под знака на Везни и прероденият й божествен облик ще бъде одухотворен от редица благоприятни астрологични аспекти.

Венера ще се прероди в Кралица на нощта под покровителството на своя роден знак Везни, който благоприятства силните й страни и изкарва магията на нейното очарование на максимум.

Под знака на Везни се намират още няколко силни небесни светила. Всички те ще подсилят позицията на Венера под знака на връзките, развръзките и вечната тенденция към усъвършенстване и хармония по свой начин.

Прераждащата се Венера ще съвпадне с новия цикъл на Слънцето, което се намира в близост до точката на равноденствие и отбелязва един от своите енергийни пикове.

Новият цикъл на Венера съвпада и с новата фаза на Луната, която ни подготвя за ново начало с новолунието на 28 Септември. Луната ще допълни нежно и хармонично новия си образ с венерино сияние, и ще подкрепи нуждата ни от баланс в дълбочина.

Зараждащата се нова венерина енергетика ще бъде под влияние на квадратура със Сатурн, планетата на Кармата, дисциплината и рестрикциите. Сатурн ще внесе повече твърдост и постоянство към преобладаващата романтична настройка и ще подсигури фундамента на новите ни начинания.

Целият ефир ще се настрои на вълните на Венера и хармонизиращите Везни. Единственото условие за успех ще бъде да спазваме правилата на играта и да подходим към всичко с нужната зрялост и отговорност, както повелява небесния мъдрец Сатурн.

Венера

Венера се преражда в родния си знак Везни веднъж на 8 години.

Под щастливата звезда на Нова Венера във Везни, ще получим редки и феноменални възможности за ново начало, подкрепени от цялостната междузвездна конфигурация.

Астролозите ни обещават, че всичко ново, което се зароди сега (във финансов, интимен и бизнес план), ще има дълготраен, позитивен и стабилизиращ ефект в бъдещето ни, и  ще носи ореола на чародейната, женствена и излъчваща божествена светлина Венера под знака на Везни.