frida.bg
Плутон 2019

Край на ретрограден Плутон: Властелинът на подсъзнанието отново става директен

Планетата Плутон приключи своя 6-месечен ретрограден цикъл и в момента се намира в стационарна фаза. От 6 Октомври, Плутон ще започне бавно да се придвижва напред към един рядък и уникален съвпад със Сатурн. С обръщането на Плутон в директна посока от гледна точка на Земята, планетата постепенно ще започне да се приближава към Сатурн, тръгвайки от 20° Козирог. Двете планети ще се движат една към друга до точката на пълния си съвпад под знака на Козирог на 12 Януари, 2020г. Само след 2 месеца, ще бъдем свидетели на един рядък планетарен аспект, който се случва веднъж на 500 години. По един или друг начин, всеки един от нас се подготвя за това уникално астрологично събитие.

Езотериката нарича Плутон „Владетел на подсъзнанието“ и „Господар на проекцията“, а астрологията свързва планетата с ексцентричността, с психичната енергия, с неуловимите тайнства, с дълбоките психологични модели и комплекси.

Плутон в митологията е смятан за противоположност на Аполон – бога на Слънцето, символизиращо висшите качествата на Аз-а.

Плутон е управител на дълбокия Скорпион и владее нашите скрити, задкулисни, тайнствени и свръх-естествени преживявания. С енергията му работим върху кармата, създадена от мисли, желания и действия в миналото.

Плутон в наталната карта е областта от живота, в която проявяваме заложени, принудителни и разрушителни начини на съществуване.

Тайната сила на Плутон задейства нашите склонности да приписваме на другите своите собствени грешки, проблеми и негативни качества.

Плутон показва какви аспекти на личността трябва да бъдат отстранени, за да можем да растем и да се развиваме.

Астрономически, Плутон също се определя като ексцентрична планета. Нейното движение около Слънцето е от запад на изток, обратно на земното. Една плутонова година се равнява на 250 земни лета.

Плутон 2019

С навлизането на Плутон в Южния кармичен възел през пролетта на 2019 отбелязахме и началото на поредната му ретроградна фаза.

Ретрограден Плутон в Южен кармичен възел беше поредният силен космически призив към пречистване и освобождаване от стари модели и системи на отношения.

Южния Лунен възел според астрологията съчетава в себе си символиката на миналото, моделите на сигурността, на Кармата, на „Там, откъдето идваме“ и на „Всичко онова, което носим с нас от миналото“.

В полето на Южния кармичен възел са складирани нашите първообрази, импулси и превъплъщения.

Подобно Плутон, Южният възел в наталната ни карта, говори за качества и усещания, които трябва да оставим в миналото, да ги отхвърлим от себе си, в името на нашето бъдещо израстване.

С ретрограден Плутон цялата система около нас някак се беше свила в себе си, фокусирайки се в една важна точка от житейския ни цикъл – точката, в която се разделяме с определена разрушителна част от себе си и миналото си.

Плутон 2019

На 3 Октомври, Плутон завърши своя ретрограден цикъл, продължил цели 6 месеца, в които се учехме да пускаме част от себе си, да предаваме властта доброволно в името на нещо по-конструктивно и свято.

Ретрограден Плутон бе период, в който можехме да разтоварим целия излишен багаж от миналото на този или други животи – лоша Карма, модели на поведение, травми от миналото, материални и емоционални задължения, неподходящи хора, токсични натрупвания на емоционално и физическо ниво.

С директен Плутон от 6 Октомври в 20°38′ Козирог, се отправяме към неизвестното бъдеще, в търсене на нови нагласи, изразни средства и свързвания. С тази нова проекция на своето Аз, ще посрещнем редкия и уникален момент, в който Плутон ще направи съвпад с планетата на реда и Кармата – Сатурн.

Това рядко астрономично събитие носи в себе си уникален астрологически моментум, случващ се едва веднъж на всеки 500 години. С него ще дойдат също толкова редки шансове и малшансове, за които си струва да бъдем подготвени…

Плутон 2019

Енергията на директен Плутон ще наложи трамсформацията на всяка цена.

Реформата сега е наложителна. Всичко, което подлежи на реформиране, ще бъде на фокус от момента, в който започнем да виждаме Плутон отново задвижен в директна посока.

Плутон по природа е разрушител, който действа силово. Всичко, което не се поддава на трансформация ще отпадне и ще загуби за нас значение.

Ако напоследък сте осъзнали и сте имали смелостта да анализирате обективно усещането, че се въртите в кръг, че повтаряте едни и същи грешки, че сте зациклили в едни и същи неработещи модели (особено по отношение на връзките си) – това е бил ретрограден Плутон, който ви дава шанс да излезете от този порочен кръг и да намерите път отвъд тази обреченост. Той ви приканва да разрушите тези модели и да се трансформирате.

Плутон 2019

Чрез всеки астрологичен аспект, в който имаме намесен Лунен възел или ретроградност, получаваме време за анализ и избор: Дали да останем там, където сме, подсилвайки своите зависимости, или да направим стъпка напред в неизвестното?

Ако дължите някому нещо – настъпва момент за изясняване на отношенията. Ако някой ви дължи нещо – настоящият момент ще ви донесе разплата.

Всякакви вътрешни бариери, подтискани страхове, изкривени убеждения, стереотипи, изкуствено наложени лимити, натрапчиви модели и проекции и т.н., имаха шанс да отпаднат едно по едно докато Плутон беше ретрограден. Той разнищваше и рушеше скрити мотиви и подсъзнателни убеждения, които ни карат да се въртим в кръг и да повтаряме едни и същи грешки.

Цели 6 месеца се лекувахме от раните и поражения на „порочния кръг“ и правихме корекции на вътрешно ниво.

С директното движение на планетата Плутон напред, битката ни се премества в реалния живот.

Пригответе за развръзка около ситуация, която ви съпътства от дълго време, независимо дали става дума за позитивен или негативен изход.

Плутон 2019

Предстои ни да извървим пътя на същинското преображение.

Енергията на момента изцяло се владее от кардиналните знаци на зодиака Козирог и Везни. Кардиналите зодии са символ на силата, мощта и волята, на Христовия Кръст, на Посвещението, на новото начало, на лидерството и на умението да материализираме идеите си чрез действие.

Директен Плутон в земния знак Козирог ще взаимодейства с енергията на другия силно изявен в астрологичната карта на момента знак – зодия Везни.

Двата кардинални знака ще поставят на преден план проблема за хармонията, реда, властта, контрола и разногласията в отношения ни.

Плутон 2019

Ще решаваме интензивно и кардинално проблеми, свързани с партньорства, които преминават през дълбока криза.

От тук нататък тепърва ще си проличи кой колко добре е успял да се справи със задачата си по време на ретрограден Плутон. Ще си покажем един на друг доколко добре и устойчиво сме се пречистили от стари, недоносени и мракобесни модели на мислене, действие и взаимодействие помежду си.

Всички процеси, които протичаха вътрешно докато Плутон беше ретрограден, сега ще получат материализация и външна проява. Но най-силни ще бъдат темите, свързани с отношенията ни и с ценностната ни система.