frida.bg
Венера срещу Нептун

Венера в Дева срещу Нептун в Риби: Реалността срещу фантазията

В настоящата опозиция между планетата на любовта Венера и планетата на илюзиите Нептун, са замесени няколко принципни позиции – Венера се намира в своя знак на падение, Нептун е ретрограден, зодия Дева е в силна позиция, владеейки няколко планети, но знакът на Риби владее моментума. Получава се енергия, която ни предизвиква да бъдем едновременно заземени и флуидни, и да се запитаме: Къде е границата между реалността и фантазията, между  илюзиите и истините, между правилните и неистовите желания?…

Опозицията между Венера в Дева и Нептун в Риби ще предизвика в нас криза на вътрешно ниво. Ще се борим за баланс между елементите земя и вода като проявления вътре в нас.

Ще се учим да постигаме хармония между земната стихия в нас (практичността и мисълта) и флуидните си пориви към фантастични сюжети и алегории (поетични стремежи, чувства и неустоими желания).

Венера срещу Нептун

Тази планетарна опозиция ще подсили в нас усещането, че сме русалки без рибени опашки в търсене на земна топлина и опора.

Класическата образност рисува Венера като прераждаща се от водата богиня, символ на красота и изящество.

Когато е под знака на Дева, това женско божество се приземява сред нас и добива земно излъчване. Красотата й се проявява повече интелектуално, отколкото естетически, повече майчински, отколкото любовно.

Венера в Дева ще упражнява изяществото си чрез практичност и внимание към детайла.

Венера срещу Нептун

Венера в Дева е заземена и очовечена богиня, но често там тя е и паднал ангел…

Дева е знакът на венериното падение. Венера не се чувства удобно в този знак и някак не смее да се развихри с онази страст, която най-много й отива. В Дева, страстите венерини утихват и дават път на разума и практичността.

Дева не предразполага богинята на любовта да разпусне коси и да ни омагьоса с божествено излъчване. Тук Венера е леко подтисната, макар и това да й дава шанс да прояви интелектуалното си излъчване.

Настоящата опозиция на Венера спрямо Нептун ще извади на преден план две полюсни позиции. Факти ще изкачат и ще застават срещу илюзиите и желанията ни, и от двете страни ще има много истина. Ще ни се наложи да избираме и балансираме между разума и чувствата.

Венера срещу Нептун

Нептун в Риби е реещ се в небесата ангел.

Нептун се чувства у дома си в знака на Риби и определено ще доминира над Венера докато трае тази планетарна опозиция.

Макар и ретрограден, Нептун в Риби излъчва мощ и устойчивост. В родния си знак, Нептун възвръща с пълна сила характерната си флуидна и рееща се форма.

Фантастичният свят на Нептун, създаден от мечти, желания и реещи се илюзии, ще се разтвори пред нас в опозиция на заземената Венера. Планетите ще бъдат в своеобразна конфронтация и енергиите им ще тестват нашата вътрешна красота и устойчивост.

Ретрограден Нептун в Риби ще търси истината в един по-нереален свят. Ще учи Венера на повече приемане и отдаденост. Ще й покаже колко красиви и еуфорични могат да бъдат дълбоките чувства.

На нас Нептун в Риби ще покаже красотата и освобождаващото чувство на прошката. Ще ни демонстрира колко важно е да имаме вяра, дори когато здравият разум ни съветва обратното.

Венера срещу Нептун

Венера в Дева и Нептун в Риби могат да извадят на показ полярни различия, но те също имат и много общо помежду си.

Ако търсим общи сфери на влияние между двете планетарни конфигурации, бихме ги намерили в енергията, отключваща състраданието и безусловната любов.

Венера срещу Нептун

Във всяка опозиция и във всеки конфликт, неизбежно търсим компромиса.

Намерете своята златна среда.

Намерете най-хармоничната възможна точка между земята и водата, между твърдостта и мекотата, между сигурността и свободата, реда и разкрепостеността… Намерете точката, в която хем стоите здраво стъпили на земята, хем не спирате да мечтаете…

Венера в Дева намеква, че колкото и да не ни се иска, може би ще ни се наложи да действаме рационално.

Нептун в Риби ни приканва въпреки всичко, да не губим връзка с гласа на сърцето и с интуицията си.