frida.bg
резонанс на Шуман

Рязко засилване в резонанса на Шуман: От „режим оцеляване“ към състояние на просветление

Заедно с активацията и пълното отваряне на Лъвски Портал между Земята и Сириус, на 08/08 е бил измерен рекорден пик в Резонанса на Шуман, величина също известна под наименованието „пулс на Земята“. В рамките на осмия ден от осмия месец на годината, електромагнитните вибрации на планетата ни са скочили до цели 9 пъти. От нормалните 7.83 Hz, резонанса на Шуман в определени моменти e достигал до смайващите 74 Hz.

резонанс на Шуман

Под влияние на космически и локални процеси, енергията на Земята се повишава, а заедно с нея се променят енергийните нива и вибрациите на живата материя, населяваща планетата.

Йоносферата представлява изключително наситен и динамичен пласт от енергия, който някои учени наричат „Небесната електроцентрала“ на Земята, и който прави радио-комуникацията възможна. Между тази „небесна електроцентрала“  и земната повърхност се намира нещо като кухина, през която протича електричество. Тя е пряко свързана  с енергийния обмен между Земята и Слънцето.

През 1952г., немският физик проф. Шуман изказва пръв хипотезата, че в кухината между земната повърхност и йоносферата съществуват константни електромагнитни вълни, които могат да бъдат измерени. Тази хипотезата се потвърждава през 1954г. след измерванията на Шуман и Кьонинг, които засичат резонанс с основна честота от 7.83 Hz, известен в науката като Резонанса на Шуман.

Езотериката нарича тези електромагнитни вълни Пулс на Земята, описвайки ги като камертон, синхронизиран с ритъма на живота на планетата ни.

Резонансът на Шуман действа като фонова честота, която влияе силно върху физическите ни тела и е пряко свързана с мозъчните връзки при всички бозайници.

Животът на планетата е под постоянната защита на земното електромагнитно поле и неговата естествена пулсация с честота от 7.83 Hz  не случайно е наричана от мнозина „пулс на Земята“. Древните индийски мъдреци и риши наричали тази честота ОМ и виждали в нея въплъщение на „чистия“ звук в най-висшата му форма.

Честотата 7.83Hz свързваме с нивата на човешкия хормон на растежа, със стимулация на кръвния поток в мозъка, както и със състояния на мозъчна активност под хипноза и по време на медитация.

Нивото на резонанса Шуман и електромагнитното поле на Земята са в пряка връзка с нервната система при всички бозайниците. Това е една от причините да търсим и намираме баланс сред природата.

Всяко близко съприкосновение с природата има релаксиращ и оздравителен ефект върху нас поради факта, че мозъчните вълни и земния пулс си взаимодействат и се синхронизират с най-голяма лекота в естествени условия.

Когато прекарваме повече време сред природата, стимулираме по естествен път алфа мозъчните импулси (8-12Hz) и добрия си тонус, характерни за режима на медитация, релаксaция и извън телесни състояния.

За разлика от бета мозъчните вълни (12-30Hz), характерни за градския живот и произтичащите от него състояния на превъзбуда, агресия, тревожност и стрес, алфа мозъчните вълни ни връщат към естествен баланс и хармония.

Всички живи организми са под влиянието на земните пулсации и енергийните нива на планетата, и всяко по-рязко колебание в Резонанса на Шуман се отразява на психическо, емоционално и физическо ниво.

На 8 Август е измерено драстично повишаване в Резонанса на Шуман, който на моменти е скачал до изключително високи нива с колебание между 30Hz и 74Hz. Простата сметка ни показва, че пулсът на Земята се е повишил около 9 пъти през този ден, в който енергията беше очаквано силна и трансформираща.

Астролозите свързват този пик в земните пулсации с отваряне на Старгейт Лъвски Портал и предшестващите силни космически процеси по отношение на Земята. Всички те според тях, водят до повишаване на енергийните нива и подпомагане процеса на цялостна трансформация, характерен за този период.

Нашите енергийни честоти се стремят към синхрон с честотите на планетата, а рязкото повишаване в резонанса на Шуман може да предизвика дисбаланс на нервната система и де-синхронизация на цикардния ритъм.

Ако в този ден сте се чувствали неспокойни, изнервени и недоспали, това може да се дължи на земното сърцебиене. Несъответствие между вибрациите, излъчвани от нашето собствено електромагнитно поле и тези на земните честоти, може да бъде причина за тревожност, неспокоен съни цялостна аритмия.

Повишената електромагнитна активност въздейства върху епифизната жлеза в мозъка, настройвайки я към срвъх-производство на мелатонин и водейки до нарушения в биологичния ни часовник.

Съществува обаче не по-малко интересния въпрос – дали освен физически дискомфорт и психически нарушения, ускоренията в пулса на Земята могат да доведат до подсилване възможностите на мозъка да улавят по-високочестотни вибрации, отвъд стресиращите нива на бета мозъчните вълни.

резонанс на Шуман

Редица изследвания сочат, че съществуват вид мозъчни честоти, които се намират в диапазона 30Hz и нагоре. Наричаме ги гама вълни и с тях характеризираме „Моментът на просветление“, който настъпва отвъд „режима на оцеляване“, характерен за бета вълните.

При генериране на гама вълни с честота над 30Hz, в мозъка се създават нови неврални мрежи и връзки, и става възможно раждането на нови идеи.

Гама Вълните се асоциират с висшата мозъчна дейност, със силни прояви на пробуждане, на високо самосъзнание и творчески потенциал. Смята се, че колкото по-високо честотни са гама вълните, толкова по-потентни биха били те да предизвикат просветление в човешкото съзнание.

Следователно, можем да твърдим, че повишение в честотите на Шуман над 30 Hz може да доведе до повишаване на съзнанието, на свръх-способностите на човешкия мозък и възприятия, активирайки гама мозъчните вълни.

резонанс на Шуман

Земята преминава през своите енергийни трансформации и метаморфози, и всички енергийни същности, които я населяват, се променят заедно с нея.

На електромагнитно ниво, този транзит е свързан с преминаване отвъд бета вълните и „режима на оцеляване“, и навлизане в по-висшите вибрации на гама вълните, носещи осъзнаване, просветление и нов начин на приемане на реалността.

По думите на Др. Дизпенза:

„Може би се намираме на прага на голям скок в еволюцията. Или с други думи – преминаваме през един вид ритуал на инициация и посвещаване. Дали чрез това засилване в енергетиката, Земята не ни настройва и подпомага да отворим очи и да повдигнем завесата? Да прозрем в своята истинска същност и природа. Може би когато видим нещата ясно, когато си спомним и осъзнаем кои сме всъщност, чрез просветленото колективно съзнание най-после ще съумеем да преминем от този изтощителен процес на оцеляване към състояние на истински разцвет и развитие.“

Информация и ежедневна актуализация на измерения резонанс на Шуман, можете да намерите ТУК.