frida.bg
Регулус

В сърцето на Лъва: Регулус, Принц на Небето преминава през Дева

Астрологията свързва периода 21-23 Август със звездата Регулус, която се намира в самия сърдечен център на съзвездие Лъв.  Звездата Регулус е била позната още на древните звездобройци, наричана е от край време с царствени имена и била почитана като суверен на небето. Сега Регулус царува под знака на зодия Дева и докато Слънцето прави своя преход през девиния знак, ореолът на звездата става още по-мощен и ярък.

Регулус

Регулус е 21вата по яркост звезда в небето над нас, която блести с бяло-син ореол. Тя е разположена в близост до еклиптиката и Слънцето преминава рез нея всяка година през Август. Нейната позиция фактически съвпада с мястото, на което би трябвало да трепти сърцето на съзвездие Лъв и това подсилва още повече нейната енергетика.

Символиката на Регулус е пряко свързана в колективното ни подсъзнание с архангелите и по-специално с архангел Рафаил – един от четирите ездачи на апокалипсиса. Както и с образа Лъва от кръста на фиксираните знаци, изобразявани чрез символите на Телец (звездата Алдебаран), Лъв (звездата Регулус), Скорпион (звездата Антарес) и Водолей (звездата Фомалхаут).

Регулус

Лъвската фигура в небето над нас,  формирана от струпването на звезди под формата на Лъв, си има трептящо сърце, което носи царственото име Регулус.

Съзвездие Лъв е било известно още на древните индийци и на звездобройците от Месопотамия. Всички те съзирали образа на Лъва в него.

В самото сърце на съзвездие Лъв грее звездата Регулус, още наричана в астрологията с името Кралска звезда.

Регулус се намира в критичния градус 29°29° на Лъв и носи популярност, власт, сила, неочаквано богатство и неподозиран престиж на всички родени между 21 и 23 ден от месец Август.

Планетите, които управляват живота на белязаните със звездата на Регулус са не кои да е, а най-мощните по сила и обем небесни тела на Слънчевата система – Слънце и Юпитер.

Някои астролози поетично ни обръщат внимание, че когато пътят на Слънцето преминава през Регулус, Луната скрива звездата от очите ни. Може би това е намек за двойнствената природа на Лъва и за двете крайности, които обитават лъвското сърце – неговата тъмна и светла страна.

От светлата страна на лъвското сърце струи рицарско благородство, а от тъмната – жаждата на Лъва за власт и надмощие.

Смята се, че през последните 600 години в историята на планетата, лъвското сърце на Регулус е било обладано от тъмни вибрации. Тези години бележат един от най-тежките и кървави периоди за човечеството.

Периодът до първото десетилетия на 21 век съвпада с ерата на Регулус под знака на зодия Лъв в трета декада. Там, от наша гледна точка звездата е под управлението на тъмната и агресивна енергетика на планетата Марс.

Регулус

Докато Регулус беше в трета декада на Лъв, в сърцето на Лъва доминираха низки и войствени вибрации, родили множество завоеватели и насилници по Земята.

През ноември 2011 година, Регулус преминава от бурната и свирепа енергетика на Лъва към знака на Дева.

Този преход се декодира в езотериката чрез образа на Сфинкса – полу-божество, полу-звяр, с глава на богиня и с тяло на Лъв.

Старгейт

Коя ли част от същността на сфинкса ще доминира през ерата на Регулус под знака на Дева?

Зодия Дева се характеризира с аналитичност, взискателност, креативност, преданост и емоционалност.

Трудно бихте впечатлили една истинска Дева, но направите ли го веднъж, аналитичния и красив ум, характерен за тази зодия ще задържи вниманието си върху вас за дълго и нашироко.

Регулус

Девата копнее за чистота и заземеност, за яснота и осъзнатост.

Дали лъвското сърце ще бъде омекотено от девината ласка и дали Девата ще успее да укроти Лъва докато са в симбиозата на сфинкса? Все въпроси, на които ще търсим отговорите докато Регулус преминава през първа декада на знак Дева. Там  управляващи планети са Меркурий и Слънцето.

Времената според мнозина са такива, че девината същност във всички нас – нашата способност за емпатия, приемане и разбиране – трябва да бъде нащрек!

Девата трябва да бъде особено предпазлива докато наоколо все още вилнеят последствията от предишния цикъл на Регулус.

Регулус в Дева ни призовава да сме толерантни и отдадени, но в същото време да пазим своето достойнство и цялост.

Девата ще бъде уязвима докато не успее да събуди емпатията на Лъва и не провокира една по-топла и рицарска искра в неговото лъвско сърце.

Регулус

На Девата сега се падат две сложни роли, чрез които тя трябва да прояви своята същност – ролите на укротителка и на лечителка.

Регулус в първа декада на Дева е същество, което умее да лекува разбити сърца и съдби. Но ако се концентрира само в обезболяване на болката и лечителство, тя може да се превърне в опиат за другите и да създаде връзки на зависимост.

Освен да толерира слабите и да облекчава техните рани, Девата трябва да покаже борбеност и да отстоява  принципа за реципрочност в действията и противодействията си.

Девата идва, за да научи лъвското сърце на това, че толерантността и грижата могат да бъдат разменяни само срещу адекватна обратна връзка и взаимност.