frida.bg
призрак

Мъжът призрак, или какво да правим, когато той изчезне?

Има един любопитен феномен при срещите днес, на когото не обръщаме достатъчно внимание. Това е изчезването на мъжете след няколко срещи, без никаква видима причина. Безспорно много от вас са имали опит с това поне веднъж.

Запознавате се с интересен мъж и излизате заедно няколко пъти. Очевидно си прекарвате добре, имате готина комуникация, дори си правите планове да изкачите Витоша другия уикенд (примерно!). Но изведнъж той просто се изпарява от живота ви. Без предизвестие.

Не отговаря на съобщенията ви, а телефонът му е с перманентна функция “зает” или е тотално изключен. Със сигурност това не е любимият ви финал на едно изненадващо добро познанство. Нека го кажем направо – това е изключително неуважително и ни оставя с много въпросителни относно нашето поведение и самооценка. Какво направих? Къде сгреших?

Е, вероятно не сте направили нищо, което не е наред. Просто има една тенденция в поведението на мъжете при срещите, която буквално ги превръща в призраци. Как да реагираме, когато се срещнем с феномена “мъж призрак”?

По-добре рано, отколкото късно

Колкото по-рано един мъж ни покаже намеренията си, толкова по-добре. Има мъже, които търсят моментна „секс забивка“. Точно те са тези, които ни оплитат в красиви думи, прекарваме си страхотно с тях, но когато не им дадем секс на втората среща, решават, че ще вложат крехките си усилия някъде другаде. Е, нека им пожелаем успех. По-добре рано да разберем кой стои срещу нас, отколкото късно.

Погледнете в огледалото

Много често привличаме мъж призрак, просто защото самите ние не сме сигурни дали искаме и сме готови за връзка. Може би скоро сте прекратили любовни взаимоотношения и още не сте ги преодоляли напълно? Или просто се страхувате от още един провал на любовния фронт?

Каквато и да е причината огледалото отразява собствения ни образ, който не искаме да видим. Ако привличате мъже призраци, които бягат от по-сериозен ангажимент, може би трябва да признаете, че самите вие имате нужда от време за себе си и към момента няма нужда да бързате към по-сериозно обвързване.

Може би е време да премислите приоритететите си

Когато се срещате с мъж призрак посланието, което той оставя у вас е, че вие не сте му приоритет. Това е много важен урок, който като ехо отразява към нас въпроса – а ние поставяме ли себе си на първо място?

Светът около нас, както и мъжете, отразяват нашата способност да уважаваме себе си и да поставяме собствените си нужди на първо място. Най-малкото, ако го правим за себе си никога не бихме дали щанс на мъж, който не го прави, нали?

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY

АРОМАТЕРАПЕВТИЧНИ МАСКИ-IMMUNIS