frida.bg
Новолуние в Телец

Новолуние в Телец – екзалтация и заземеност

На 5 Май в 01:46ч. настъпва Новолуние в Телец – вторият знак на зодиака, който управлява нашите финанси, нашите материални и духовни ценности, имуществото и придобивките ни, личната ни самооценка и вкусът ни към живота. 

Новолунията отбелязват ново начало не само в лунния цикъл. Новолуние в Телец ще направи рисет и ще задейства наново начинът, по който се отнасяме към себе си. Ще пренареди ценностите и приоритетите ни. Ще кристализират желания и страсти, които ни задвижват в най-силна степен и ще си дадем сметка кои са нещата и хората, на които държим най-много.

Новолуние в Телец

Когато е в знака на Телец, Луната се чувства екзалтирана. Това е нейния знак на висше проявление и тя обожава начина, по който Телец я управлява. 

Луната управлява нашите тайни и скрити кътчета, душата и въображението ни, женската ни същност и сила. Макар загърната в тайнство и почти невидима по новолуние, Луна в Телец ще ни обладае с красотата и достойнството на истинска пролетна Кралица на нощта.

Интересното за майския лунен месец на 2019г. ще бъде, че Луната започва цикъл в своя знак на „екзалтация“ и го приключва в знака си на „падение“ – зодия Скорпион, в който ще настъпи пълнолунието на 18 Май. Тогава Луната ще прояви нестабилна и до някъде тревожна енергия, за разлика от енергията сега по новолуние, когато растящата La Luna ни въздейства с едно от най-магичните си проявления през годината.

В периодът по Новолуние ще бъде важно да наберем сили и да насочим правилно енергията си. Това ще направи дните около кулминацията на лунния цикъл по-нататък през месеца по-малко изтощителни и сложни по смисъла на тежката скорпионова същност.

Новолуние в Телец

Аспектите на днешното Новолуние ще бъдат мощни и положителни.

Най-важните от тях са небесните конфигурации, които Луната образува със Сатурн, Плутон и Нептун, със звездната двойка Марс и Венера, и с успешния тандем на Марс с Меркурий.

Настъпва изключително благоприятен период да упражним уменията си да владеем и управляваме своите ресурси и най-вече себе си!

Желанията, които Луната ще подпомага в момента ще бъдат свързани със същността на Телеца и стремежът на този знак към физически и душевен комфорт, към утвърждаване на лични ценности и граници, към повече естественост, практичност и стабилност в живота.

Новата Луна в Телец образува хармоничен тригон с ретроградните Сатурн и Плутон, и дава отлични и продуктивни условия за дейности, свързани с бизнес начинания, строителство, имуществени въпроси и финанси.

Новолунието ще формира хармоничен аспект и с опозицията на лунните възли по оста Рак – Козирог, чиято енергия е фундаментална и ще продължава да ни задвижва през цялата година в посока укрепване на семейството, връзките, дома и растежа ни в личен план.

La Luna в знака на Бика ще образува секстил с Нептун в Риби, настройвайки ни на изключително нежни, артистични и творчески вибрации, и ще ни кара да усещаме какво е да изживяваш мечтите си в романтичен план.

Марс и Венера допълнително ще подгряват огъня на любовта и ни обещават страстни моменти около новолунието през следващите няколко дни.

Марс и Меркурий ни правят дръзки и красноречиви, и ни подпомагат в реализацията на думите и идеите ни.

Новолуние в Телец

На лице са всички необходими ресурси, с които да привлечем желаното заедно със зачеващата енергия на Новолунието.

Ще има и някои предизвикателни аспекти на Новолунието, които ще ни объркват и дезориентират на моменти. Други ще ни карат да изпадаме в съмнения, вътрешни борби и противоречия между духовното и материалното, между желанията и отговорностите, между задръжките и стремежите ни…

Но ако се възползваме от екзалтираната енергия на Луната в Телец, можем да добием силна мотивация и да проявим достатъчно въображение и постоянство, за да постигнем хармония, сигурност и комфорт, резонирайки с енергията на Космоса.

Важно за всички ще бъде да работим в посока стабилизация и планираност по отношение на финансовото състояние и битовите фундаменти, включително семейни и всякакъв род партньорски дела и отношения.

Най-важно в този момент на Новолуние ще бъде да обърнем внимание на себе си, на личните си желания, интереси и посоки на растеж. Търсете първо вътрешния баланс и после го отдайте под формата на енергия към света отвъд себе си – това е призивът на днешното Новолуние.