frida.bg
Телец

Хармония и заземеност в сезона на Телеца

На 20 април в 11:56 ч. Слънцето се завърна в знака на Телец и животът започна да гъделичка сетивата все по-приятно. Родените в периода между 20 Април до 20 Май вече изживяват своето слънчево завръщане, а всички, които имат усет за красотата в нейната натурална и чистокръвна естетика разцъфват по своему заедно с природата навън. Слънцето тепърва ще пече по-чувствено, дъждовете щe бъдат все по-усмихнати, цветовете ще стават по-ярки, а миризмите – все по-упойващи. Успоредно с тази възходяща енергия ще расте и желанието ни за пълно отдаване на всеобщото сетивно пиршество под знака на Златния Телец.
В Телец започваме да зареждаме своя жизнен резервоар и постепенно забравяме за Зимата…

Слънце в Телец

След началния огнен залп на Овен, постепено се настройваме в ритъма на Земята и се хармонизираме със земния пулс и енергия.

Енергията на Телец е земна и концентрирана. Тя ще ни помогне да превключим на по-ниска предавка и ще ни заземи. Силно ще ни притегли към нашите корени и всички доволно ще засмучем от земната гръд.

Телецът владее земните стихии заедно с Козирог и Дева.  От трите земни зодии, той е представител на групата на неподвижните знаци в зодиака, които се отличават с непоклатимост и упоритост.

Телец

В непоклатимата четворка на неподвижните знаци в зодиака, Телец участва заедно с Лъв, Скорпион и Водолей.

Упоритост е най-характерната черта на неподвижните зодиакални знаци. Тя е в състояние да стигне до маниакалност.

Телецът е първият неподвижен знак, който дължи своята упоритост и стабилност на земната си природа.

Сезонът на Телец настъпва с Пролетта, когато природата е в разгара си и навсякъде в материалния свят цари динамика и оживление.

телец

Телецът концентрира в себе си земна енергия в най-силна степен и от най-първичен тип.

Това негово свойство го прави влюбен и силно свързан с всичко земно и комфортно. Тежката му, неподвижна същност го кара да бъде изключително волеви, издръжлив, постоянен и устойчив. Той е силно вкоренен в земята и верен на земните си търсения.

Сезонът на Телец

Телецът е пазител на природата.

Телецът е в състояние на влюбеност в природата и в земните наслади. Той знае как да управлява, да множи, да съхранява и да се наслаждава на материалния свят като никой друг сред зодиите.

В сезона на Телец се раждат първите плодове в полята и в оборите, а човешките сетива улавят и възпроизвеждат по своему тази плодовитост.

Сезонът на Телец

Телецът ни учи да упорстваме за повече бавност, изящество и наслада в живота.

Зодия Телец ни въздейства чрез енергията на най-женствената между планетите – Венера. Чрез Венера, Телецът внася чувственост, хармония, красота и наслада в света ни под най-различни форми и начини.

Под управлението на Венера, Телецът ще настрои мнозина от нас нежно и романтично,  забавяйки за малко ритъма, така че удоволствието да бъде усетено на макс и до край!

Телец

Тайната на Златния Телец е в баланса

Да се наслаждава на живота, балансирайки между полезното и приятното е един от вродените таланти на Телеца, и в тази категория той има златен медал.

Когато изпада в крайности, Телецът е склонен към чревоугодничество, прахосничество, инат или мързел. Но когато е балансиран, Телецът е доволен, градивен и радващ се на живота.

За да постигнем повече хармония в сезона на Телец обръщаме внимание на ниските и високите вибрации, с които този знак резонира в нас, и се опитваме да ги балансираме.

В сезона на Телец, приемайте живота в неговата съзидателност, красота и наслада. Осъзнайте, че сте частица от пулсиращия кръговрат на Земята и бъдете градивен елемент от нея. Настанете се удобно във все по-затоплящата се земна прегръдка, но не се отнасяйте в прекалено сладък сън, защото животът едва сега започва!