frida.bg
месец Май

Енергията на месец Май – пробуждане, присъствие и осъзнаване!

Вече усещаме енергията на приказния и цъфтящ Май – първият месец в годината, който истински стопля материалния свят в нашия район от земното полу-кълбо, и в който най-силно ще усещаме пробуждането в природата.

Май

Според народните предания и тълкувания, един от признаците на топлата същност на Май е липсата на буквата „р“ в името на месеца. Може би защото в езика ни „бррр“ е звук, с който изразяваме усещане за студ и скованост, може би заради режещия нюанс на звукът „р“… Каквато и да е причината, факт е, че от тук нататък, чак до Август месец включително, по земите български и през 2019 година ще се радваме на все по-топли дни и все по-вълшебни нощи!

Месец Май 2019 няма да се дели от народната мъдрост и ще топли телата, сърцата и връзките ни с много земна любов и изобилие, както повелява и природата на Телеца – знакът, в който се намира в момента нашето животворно и обновяващо Слънце.

месец Май

За да се чувстваме балансирани, в идеална форма и в синхрон с енергията през Май, от изключително значение ще бъде да обърнем повече внимание на себе си и на света около нас. Да се опитаме да присъстваме в настоящия момент като част от хармоничния естествен цикъл в природата!

Настройваме се на вълните на пролетното майско пробуждане поемайки от енергията наоколо – с радост към всеки малък детайл и с внимание към всичко, което ни вдъхновява или ни пречи да се включим във всеобщия стремеж към баланс в природата.

месец Май

Нашата най-силна отправна точка е в присъствието ни ТУК и СЕГА.

Ключът към успеха през този месец се крие в стремежа ни да присъстваме с цялото си същество в живота наоколо, да се наслаждаваме, да наблюдаваме и да анализираме различните сфери на битието си. Присъствайте съзнателно и с внимание към всички детайли в любовта и връзките си, в сферата на своите бизнеси и проекти, в пробуждането и осъзнаването на своето физическо и астрално тяло.

месец Май

Нашето физическо и астрално присъствие са част от естествения кръговрат и всеобщия баланс в природата и Космоса.

Нашето физическо и духовно здраве зависят до голяма степен от това с какво се храним, какво дишаме, как общуваме и си взаимодействаме със средата, в която живеем.

За да бъде това взаимодействие позитивно, нека се стремим да угодим едновременно на себе си и на природата, която ни дарява с полезни вещества и препитание.

Хранете се с колкото се може повече ЖИВА храна, поела от соковете на Земята и от енергията на Слънцето! Хранете се със Слънце както чрез плодове и зеленчуци, така и чрез слънчеви бани на открито!

Май

Бъдете осъзнати в това как се възползвате от енергията наоколо, а също и по отношение на това как и за какво изразходвате енергията си.

Доставяйте си малки удоволствия и глезете сетивата си, медитирайте и релаксирайте. Тялото ще ви възнагради за грижите и любовта, която си давате сами на себе си.

Бъдете колкото се може повече сред природата в този момент, в който тя преживява пробуждане и оживление, и поемайте с пълни шепи от тази живителна енергия!

Усетете с какво вдъхновение природата около нас се отдава на процеси като растеж, разгръщане и експанзия. Забележете как зеленината постепенно плъзва и залива всичко наоколо, как светът се обагря във все по-ярки цветове и колко по-блестящ и ведър става света под ярките лъчи на Слънцето.

Май

Бъдете и вие като зеленината, като Слънцето, като птиците и цветята, и станете част от разкоша и свежестта наоколо!

Независимо дали се отнася до любовния ви живот, до семейните отношения, до бизнеса, кариерата или имуществото или заобикалящата ви среда, подходете към всяка една сфера от живота си с повече лично отношение и присъствие, с повече сила и увереност, и с по-висша целенасоченост.

Обновете себе си и живота си по най-красивия и освежаващ начин, по примера на галещото Слънце и цъфтящата природа навън!