frida.bg
вярвания

Грешните вярвания, с които привличаме „грешните“ мъже

Защо привличаме „грешните“ мъже? Според психолозите всичко се корени във вярванията ни. Каквото и да казваме, че търсим, ако вярванията водят в друга посока това ще доведе до съвсем други резултати.

Факт е, че нито една жена не иска да бъде наранявана, лъгана и изоставяна. Защо тогава привличаме хора, които правят точно това отново и отново?

Е, нека погледнем кои са най-разпространените вярвания, които ни заплитат в модела на грешните връзки. И как да се освободим от тях, за да променим любовния си живот в бъдеще.

„Мога да накарам другият да ме (за)обича“

Никой не може да бъде накаран да обича друг. Това вярване вероятно се корени в детството ви, когато се е налагало да заслужите или да се „борите“ за любовта на родителите си. Е, истината е, че няма нужда да правите това сега или когато и да било. Не е нужно да търпите лошо отношение, да прощавате и да страдате, за да „заслужите“ една любов, която очевидно … не е там.

Ново вярване: „Аз заслужавам любов“

„Ако накарам другия да е щастлив значи имам стойност.“

Много жени биват възпитавани да са „великомъченици“, т.е. да жертват себе си за другите и чрез това да откриват своята стойност. Време е да разберете, че вие сте ценни точно такива каквито сте в този момент и не е нужно някой друг да валидизира този очевиден факт.

Ново вярване: „Аз съм ценна такава, каквато съм“

„Ако бъда перфектната жена за него той ще ме обича/ще остане с мен“

Това опасно вярване ни принуждава да се стараем да бъдем перфектни спрямо чужди представи. Играейки изкуствена версия на себе си обаче рискуваме да загубим представа кои сме в действителност. Ако като деца ни е втълпявано, че трябва да бъдем послушни и добри, а не диви и непокорни, каквито сме били всъщност, не е учудващо, че днес отново и отново опитваме да влезем в чужди представи за перфектност.

Ново вярване: „Аз съм перфектна по най-истинския за мен начин“

„Аз не заслужавам любов“

Ако не сме били обичани безусловно като деца, това вярване се е впечатало дълбоко в подсъзнанието ни и ни кара да привличаме партньори, които да ни доказват верността му. Опитайте да простите на родителите си и на себе си, за да можете да продължите напред с нови вярвания и нов модел в любовта.

Ново вярване: „Аз съм Любов“