frida.bg
изневеряват

Защо хората (не) изневеряват във връзките си?

Хората изневеряват по-често във връзките, отколкото смятахме до сега. Много пъти сме писали за нея и винаги има нещо неизказано, нещо още. Истината е, че това е важна тема в живота на много съвременни взаимоотношения. Къде е границата между вярност и невярност? Какво е изневярата? Дали гледните точки с партньора ви съвпадат или се различават значително?

Много често тази тема в въпрос на много (наистина много!) разговори, обсъждания, спорове и договори между партньорите. В тази статия искаме да акцентираме на нещо, което сякаш пропускахме до сега. Защо хората НЕ изневеряват? Кои с онези неща, заради които казват „не“ на изневярата? Кои са онези неща, заради които избираме да НЕ РИСКУВАМЕ отношенията си?

Попитахме много хора, за да разберем кои са нещата заради които не изневеряват и получихме интересни отговори, които споделяме с вас!

„Аз съм напълно задоволен/а във връзката си.“

Хората не си изневеряват, когато партньорът им дава всичко, от което се нуждаят – внимание, време, секс, самочувствие, подкрепа, грижа и т.н. Това е много характерно за началото на връзката. С времето винаги има нещо, за което не сме доволни. Въпросът е дали ще поискаме да го получим отвън.

„Защото това ще нарани много партньора ми.“

Загрижеността за това как ще реагира партньора ако разбере за изневярата спира голям процент от хората да преминат към „грешни“ действия. В основата на това решение е състраданието към другия и и нежеланието да се рискува връзката.

„Притеснявам се какво ще кажат хората.“

Социалната стигма, че хората, които изневеряват са лоши, все още спира някои хора да изневеряват. Това правило обаче все повече отпада, а мнението на хората спира да има своя древен регулировъчен механизъм относно изневерите.

„Ще се чувствам виновен/а.“

Чувството за вина е нещо, което спира много партньори да изневерят. Обикновено изневерите са свързани с лъжи, а те на свой ред с чувство за вина, усещане за извършено предателство и желание да избягаш от вината, което, да си признаем, е едно от най-неприятните усещания.

„Не съм бил/а провокиран/а.“

Липсата на достатъчно силна провокация е истинската причина защо много хора не са изневерили на партньорите си до сега. Лесно е да останеш верен, когато няма провокация, въпросът е дали ще го направиш и когато има такава?

„Защото така избирам“

Както знаем в днешни дни сексът е навсякъде. Хората, които нямат чести провокации са малко и вероятно това се дължи на начина на живот. Жените все повече се превръщат във фатални съблазнителки, а мъжете се гордеят да трупат трофеи на личната си секс стена на славата.

Много хора се поддават на изкушението, особено ако не се чувстват щастливи и удовлетворени във връзката си. Много хора също така признават, че ежедневно получават не една провокации, но въпреки това избират да не го правят, защото отношенията им с другия са им ПО-ВАЖНИ.