frida.bg
екстравертният

Екстравертният мъж: какво трябва да знаем за него?

Той е общителен, харизматичен и е „душата“ на компанията. Всички го харесват и притежава изумителен талант да печели симпатии. Той притежава неизчерпаем източник на енергия и винаги прави нещо с ентусиазъм и искра в погледа. Той е екстравертният мъж, който грабва вниманието ни, но често се изплъзва от погледа ни по един малко или много неразбираем начин.

Не е тайна, че половете трудно се разбират едни други. Мъжете трудно разбират жените, и обратното. Може да мислим, че само интровертните мъже са предизвикателна задача, но екстравертните представители на мъжкия пол също не са лесно уравнение.

Много често изпитваме трудност да удържим на темпото им или на екстремното им самоизразяване. Ако сме интровертни жени може да искаме да гледаме филм вкъщи и да се гушкаме, а той – да отиде на среща с приятели или следващото шумно парти с маски. Какво трябва да знаем за екстравертните мъже, за да ги разбираме (и обичаме!) по-качествено?

Те се зареждат, когато са в компания

Така са устроени. Ако интроверните мъже черпят сила и енергия от усамотението си, при екстравертите това е точно обратното. Те имат нужда от много хора, за да се чувстват жизнени и енергични. Затова приемете този факт и им позволявайте да правя това, от което имат нужда, дори и да ви идва на моменти в повече.

Те се успокояват, говорейки

Екстравертните мъже имат нужда да говорят. Те ще ви говорят за времето, за любимия си спорт, за последния епизод на „Война на тронове“, просто защото това е техния начин да разпуснат и да се почувстват приети от вас.

Да, вероятно рядко ще ви говорят за чувствата си /в това интровертните мъже са по-добри), но ще ви направят част от своите безкрайни интереси и шарен свят.

Те изразяват емоциите си

Вместо да говорят за тях, както споменахме, че правят интровертите, те просто ги изразяват и рядко си дават сметка какво точно се случва с тях.

Може да им е трудно да регулират емоциите си, просто защото емоциите са интензивни и ярки. Те избухват бързо като вулкан и бързо притихват. Добра стратегия с интровертните мъже е просто да изчакаме бурята да отмине.

Първо действат, после мислят

Тази черта е много характерна за всички екстравертни хора. Те са хора на действието, а не на размишлението. Това обаче ги прави импулсивни, рискови и склонни на грешки. Не защото не са достатъчно интелигентни, напротив. Просто така са устроени.

Не случайно екстравертните мъже са много по-склонни на изневери и епизодични флиртове. Но ако обичате своя екстравертен мъж, дайте му свободата да бъде такъв какъвто е – той ще ви бъде безкрайно благодарен и със сигурност няма да иска да рискува да ви загуби!