frida.bg
интровертният

Интровертният мъж: какво трябва да знаем за него?

Той е артистичен, сладък, мил и чувствителен. Той сякаш разбира най-нежните струни на сърцето ви и го пленява с разбиране и любов. Той е като мида, която не се отваря за всеки, но отвори ли се заблестява в своята дълбока чувственост и мистерия. Той е интровертният мъж, който обожаваме, но в същото време – рядко разбираме напълно.

Не е тайна, че половете трудно се разбират едни други. Мъжете трудно разбират жените, и обратното. А когато става дума за интровертните мъже (и жени!) задачата става още по-предизвикателна.

Причините за това вероятно са следните – интровертните мъже са изключително „дълбоки води“, много чувствителни, често изпитват трудности да изразяват емоциите си и лесно се затварят в себе си, за да преживеят всичко – естествено сами.

Какво трябва да знаем за интровертните мъже, за да ги разбираме (и обичаме) по-качествено?

Те са хипер чувствителни

Едно от нещата, характерни за интровертността като цяло, е високата чувствителност и бързия темп на „емоционално прегаряне“. Когато сетивата ни поемат твърде много стимули в един момент настъпваме точката на кипене.

При интровертните хора тя идва по-бързо, тъй като всичко побират в себе си. Така са устроени. Затова, когато вашият интровертен мъж излезе от стаята в неспособността си да понесе силната ви емоция, не го осъждайте. Той просто не може по друг начин.

Те имат нужда от свое пространство

Интровертните хора са артистични и силно впечатлителни. Затова имат нужда от своя пространство, в което сетивата им да се отпуснат и възстановят.

Приемете, че когато вашият интровертен приятел се отдръпне от вас не е защото не ви обича повече. Може би той просто има нужда от време да се възстанови и да подреди своя мистичен вътрешен свят.

Те искат просто да бъдат себе си

Те имат нужда да се отпуснат в компанията ви, за да започнат да споделят своите мисли и фантазии. Те се притесняват, че можете да ги отхвърлите като особняци или „странни птици“, затова избягвайте да преценявате мненията им.

Те са си такива – креативни, новатори, идеалисти. Опитайте да вникнете в чудатите им теории за света и да ги изслушате с цялата си любов. Когато се почувстват приети и разбрани интровертните мъже се отварят за вас, а малко по малко се отварят и за света. Чрез вашето разбиране и любов!