frida.bg

Хирон в Овен 2019-2027: Изцеление и завръщане към себе си

Древногръцкият митологичен образ на Хирон е дуален и драматичен. Той се ражда полукон-получовек и бива изоставен от родителите си – титанът Кронос и океанидата Филира. Въпреки всичко, Хирон оцелява, отдава се на учение и лечителство, и става първият астролог.  На неговото име е кръстен астериод, намиращ се между Сатурн и Уран – планетите, олицетворяващи връзката между минало и бъдеще, между личното и общочовешкото,  между болката и изцелението. Астероидът Хирон свързваме с архетипа на Ранения Лечител и обозначаваме небесното тяло в хороскопа си чрез глиф във формата на ключ, намек за ключовото му значение в наталната ни карта.

Хирон

Астрологията възприема дуалната символика на Хирон като олицетворение на нашите най-дълбоки житейски рани, но едновременно с това и на тяхното изцеление.

Хирон е символ на мисията, с която се раждаме и процеса на нейното вътрешно осъзнаване. Ролята му в живота ни е да разрушава, но също така и наново да сглобява различните форми на нашето съществуване.

Едни от най-важните транзити в живота ни се определят от движението на астериода Хирон, чиито цикли протичат в рамките на 1,5–9 години. Най-дългият си транзит, астероида прекарва в първия знак от зодиакалната поредица, борецът сред зодиите – огнения Овен. Това прави хората, родени с Хирон в Овен, (както и Хирон в Риби, който е другият транзит на астероида с най-дълга продължителност), най-многобройни и следователно цикълът, в който навлизаме сега ще бъде от голямо значение в живота на мнозина.

Хирон ще влезе в знака на огнения Овен на 18 февруари 2019 и ще остане там до 2027 година, посвещавайки периода на осъзнаване, трансформация и кармично изцеление за голяма част от населението на Земята.

Хирон

Всички родени между 1968-1979 година имат натален Хирон в знака на Овен и могат да се приготвят за началото на един от най-важните периоди в живота си – своето Хироново завръщане.

Веднъж годишно, Слънцето се връща в позицията, в която се е намирало в деня и часа на нашето раждане. Тогава изживяваме своето Слънчево завръщане, което бележи началото на годишната ни житейска прогноза.

Своето Хироново завръщане повечето от нас преживяват между 45-51 годишна възраст. Възраст, която бележи кулминационна точка в кривата на житейския ни цикъл. На практика, това е възрастта на нашата зрялост като индивиди, но също така и кризисен период на т.н. средна възраст, както при мъжете, така и при жените.

Хирон

Завръщането на Хирон е противоречиво преживяване, в което радостта от живота се преплита с кризата на средната възраст.

С хироновото си завръщане осъзнаваме колко кратък е всъщност живота и си даваме сметка за това, че имаме ограничено време ДА БЪДЕМ и да постигнем целите си, така че да успеем да оставим нещо ценно след себе си.

Хироновото ни завръщане е важен момент за житейска равносметка не само заради насъбрания житейски опит, но и по смисъла на последния шанс да осъзнаем и поправим грешките си.

Истински силните, извисени и цялостни личности изживяват духовен и емоционален подем по време на своето хироново завръщане. При тях то е белег за наличието на вътрешна сила, с която биват отстоявани целите и преодолявани трудностите в живота.

На другия полюс са онези, които още страдат от неразрешените болки и конфликти на миналото. Моментът на Хироново завръщане при тях би могъл да отключи физически или душевни заболявания, причинени от подтисната болка и липса на цялостно-изградена и изявена идентичност.

Хирон

Хироновото завръщане ни дава вътрешната перспектива да прогледнем и остойностим постигнатото в живота си, да изхвърлим ненужното, безполезното, нетрайното.

Обърнете внимание на своите неразрешени болки и на пукнатините в идентичността си по време на Хироновото завръщане в Овен, и потърсете начини за тяхното изцеление.

Ако чувствате душата си наранена и несигурна, сега може да е последния ви шанс да подредите живота си и да се излекувате от болката завинаги!

Ако сте били под товара на тежки отговорности – идва вашето време да се отдадете на заслужена свобода и на повече забавления!

Това е период на проглеждане за нещата в тяхната пълнота и за добро планиране на остатъка от живота. Сега е моментът да направим последни корекции в поведението и навиците си, и ако се налага да променим стила си на живота и моделите си на общуване с другите.

Промяната ще изисква от нас кураж и смелост да преминем през болките на трансформацията, но ще ни доведе до изцеление!

Идва време да прогледнем и за красотата в живота си!

Оглеждаме се наоколо и осъзнаваме смисъла от малките удоволствия, които правят живота красив и значим – въздухът, слънцето, цветята, добротата, децата, любовта…

Хирон

По време на своето Хироново завръщане си отговоряме на ключови въпроси относно своето съществуване.

Идва времето да се запитаме: „Каква е моята мисия?“, „Какъв е скритият смисъл на болката ми и как да я преодолея веднъж-завинаги?“, „Какво ще оставя в този живот и след себе си“, „Какво се изисква от мен да разбера и постигна в живота си?“, „Доволен ли съм от постигнатото в живота до този момент?“…

Хирон в знака на борбения Овен ще ни изправи пред въпроси като „Кой съм аз?“ и „За какво се боря?“.

Борбата на Хирон има определена символика, която свързваме с теми като: кармичните връзки, преражданията, сродните души, семейството, родителството, обещанията, доверието, признанието и заслужената власт.

Хирон

Хирон в Овен ще ни направи борбени по отношение на себе си и ще зачовърка в раната на нашето вътрешно Аз, поставяйки на преден план проблемите около нашата идентичност и житейската ни мисия.

С проблема на своята идентичност се сблъскваме още при своето раждане, когато още нямаме ясно съзнание за това кои сме и за какво се борим, и сме напълно зависими от своите родители.

Ако в периода на своето израстване и самоосъзнаване детето не бъде поощрявано към спонтанна и автентична проява на потенциала и заложбите си, личността му бива подтисната още в зародиш. Тогава, вместо чрез разгръщане на своята уникална идентичност, то се развива чрез подтискане и отрицание на себе си.

Най-страшните форми на психоза намираме точно сред хора, които са израснали без правото да проявят себе си и да следват своя автентичен път, заложен им по рождение.

Както и обратното – най-безболезнен е животът на онези, които следват пътя на сърцето си!

Хирон

Хироновото завръщане в Овен ще ни срещне с бореца вътре в нас и ще определи нашата бъдеща идентичност чрез връзките, целите и критериите, на които ще  посветим следващите осем години от живота си.

Всеки, който е готов да вдигне летвата и да премине към следващото ниво ще намери подкрепа в енергията на тази небесна конфигурация. Но целият кураж и сила, които ще ни бъдат нужни за тяхното осъществяване, трябва да потърсим в себе си. Никой друг не може да поеме товара на нашите лични възходи и падения, на нашите вътрешни обременености и кармични дадености.

Страхът да застанем лице в лице със своето хироново завръщане и да поемем пълна отговорност върху живота и постъпките си, ще направят този тразнит по-болезнен и по-труден.

Хирон

Хирон в Овен ще ни постави пред изпитанието да бъдем най-добрият вариант на себе си!

Ако красотата на всеки един живот е в неговата уникална мисия да постигне най-доброто, на което е способен, запитайте се каква е вашата причина ДА БЪДЕТЕ?

Самият факт на нашето раждане е доказателство за това, че сме се сдобили с правото и отговорността да съществуваме.  С транзитът на Хирон през Овен настъпва време да покажем своята автентичност и неповторимост, възползвайки се от правото си ДА БЪДЕМ и да съществуваме в хармония с другите и с Вселената.

Излезте напред и покажете кой сте – без срам, без страх, без несигурност и въпреки болката, която се изисква, за да ги превъзмогнете. Защото в нашите дълбоки и подтиснати болки се крие ключът към най-големият дар на живота – способността за самоизцеление чрез трансформация.