frida.bg
Суперлуние

Суперлуние на 19 февруари 2019: Най-ярката, близка и чувствена Луна за годината!

На 19 февруари ще бъдем огрени от суперлунието на най-силната и близка до нас Луна за годината. Луната днес ще сияе с десеторна сила, подхранвана от ореола на Девата и царственото излъчване на звездния Регул. Нейното приближаване и изпълване ще ни докосне с невероятна чувственост, ще засили интуицията ни и ще засвири на струните на сърцата ни. Вслушайте се в съзвучието на това Суперлуние. На къде ви повлича мелодията му? Към кого се чувствате интуитивно привлечени? От какво се чувствате отблъснати?…

Суперлуние

Днес символът на нашето его Слънцето влиза за месец в замечтания и фееричен знак на Риби и застава точно срещу своята небесна посестрима La Luna, която отбелязва пълнолуние в най-близката си точка до Земята.

Суперлунието ще намести прелести в критичния нулев градус на зодия Дева и в непосредствена близост до царствената звездна система Регул, още наричана „Малкият крал“ от съзвездието Лъв. Така пълнолунието ще поеме от директната светлина на Слънцето и ще я отрази в нас с необичайно подсилена енергия и по-близка от всякога.

Суперлуние

Лунният дъжд, който ще се излее над нас днес ще ни напомни за шестия знак на зодиака – земната и практична Дева, която владее положението с чистота, грижа и критичност към детайла.

Суперлуние в Дева ще отключи нашата вродена способност за самоизцеление и пречистване, задействайки аналитичното ни мислене на пълни обороти.

Пълнолуние в знака на Дева ще задейства процеси на трансформация, свързани с опит за излизане от нездравословни ситуации и освобождаване от болките на миналото. Луната в Дева ще ни помогне да прозрем в детайлите на проблемни теми от живота си и ще ни подейства терапевтично.

Енергията на тази Супер Луна ще ни отдалечи от хора и ситуации, които ни държат в порочния кръг на постоянна критика и в изтощителна нужда непрекъснато да доказваме себе си. От нея можем да почерпим сили за финално откъсване от чужди негативизми и разчистване на атмосферата от самоцелна критика.

Ще получим нов лунен шанс да се отдалечим от динамиката на чуждите очаквания и манипулации, и да скъсаме с нереалистичните цели на нечий перфекционизъм.

Суперлуние

В крайна сметка, тази Луна ще ни осигури условия спокойно да продължим напред, енергизирани и посветени на грижата към себе си.

Основният приоритет сега сме самите ние. В този момент никой не би се погрижил по-добре за нашето емоционално, ментално и физическо здраве от нас самите. За това – обърнете гръб на чувства като вина и нейните производни, както и на нуждата да се поставяте под нечий чужд контрол.

Ако искате да продължите по пътя си с разум и в мир, сега е моментът да се посветите на себе си и фокусът да бъде върху всичко онова, което кара сърцето ви да се усмихва.

Суперлуние

Меркурий ни разсейва

Планетата на комуникациите Меркурий, която се явява водеща по отношение на суперлунието в Дева, навлиза в ретроградна сянка и скоро ще започне същинското си ретроградно движение.

Меркурий, който управлява зодия Дева, в момента на суперлунието се намира в своя обратен знак – зодия Риби. Пребиваването на Меркурий в противоположен знак още повече ще отслаби неговата сила и леко ще обърка нашите способности за точна оценка на обстоятелствата.

Въпреки добрата перспектива, която ще ни даде суперлуние в Дева, фокусът ни няма да е толкова ясен. Някои важни детайли все пак ще ни убегнат, а други да бъдат преекспонирани. Важно е да бъдем заземени чрез яснота в мислите и чистота в емоциите, за да не бъдем отнесени в грешна посока. И най-важното – да не изместваме фокуса, който трябва да бъде изцяло концетриран върху грижата към самите себе си!

Суперлуние

Царственият лъвски Регул възвестява пролетта в съзвучие със суперлунието

Суперлунието ще се случи в непосредствена близост до най-ярката част от съзвездие Лъв – Регул, един от най-сияйните обекти в нощното небе през пролетта.

Регул е един от най-бляскавите аксесоари на нощния ни небосклон, съставен от четири звезди от съзвездие Лъв. Заедно с края на зимата в Северното полукълбо, Регул започва своето издигане в небето от Изток и по тази причина е смятан за един от звездните предвестници на пролетта.

Суперлунието в Дева ще бъде в нежно съприкосновение с Регул, който в астрологията се тълкува като знак за щастие и изобилие.

Регул ще подсили енергията за ментално и емоционално пречистване в ефира. Ако сте увлечени в опити да поправите и излекувате определена сфера от живота си, Регул в непосредствена близост до суперлунието ви дава нова надежда. Ярки перспективи очакват всички ни в дъното на тунела.

Настоящото суперлуние има потенциала да привлече много позитивна, миролюбива и състрадателна енергия в живота ни. Луната ще ни направи по-обективни в преценките си и ще внесе по-голяма яснота в чувствата ни. Ще можем да погледнем на нещата такива, каквито са през погледа на обективната истина. Всичко, което причинява дисхармония ще бъде избутано встрании ще се даде път на романтични и финансови начинания, които ще внесат баланс в отношенията.

Суперлуние в Дева и Регул ще запази умът ни остър, а сърцето отворено!