frida.bg
бягането

Бягането: как да го превърнем в любимия ни зимен спорт?

Бягането на чист въздух е един от най-добрите начини да поддържаме перфектна физическа форма, но и да се освободим от натрупаното напрежение и емоции. Независимо дали бягаме в парка или сред шума на градските улици, бягането ни дава вътрешна тишина и пространство, в което да се освободим от мислите, които хаотично окупират ума ни.

Истината е, че когато времето стане по-хладно, последното нещо, за което мислим е бягане на открито. Преди да сте се отказали напълно нека споделим с вас няколко неща за този спорт, които могат да променят мнението ви и дори да го превърнат във вашия любим зимен спорт!

Бягаща медитация

Когато бягаме е трудно да мислим за 100 неща. Умът ни е фокусиран, концентрирани сме и осъзнати за дъха, ритъма на сърцето си, настоящия момент. Да,  пробягвайки междувременно километри. Бягането е активна „медитация“, която ни помага да  „проветрим“ главата си и просто да бъдем себе си.

Бягащите чувства

Хората, които бягат за здраве споделят, че този спорт им помага да освободят от себе си не само мислите, но и емоциите си. Много често емоциите се нажежават до червено, а ние не знаем какво да правим с тях. Един от най-лесните начини да се освободим от тях е чрез физическа активност. Изтичайте километър и нека горещите емоции се разбягат от пътя ви!

Приемете дискомфорта

Много често приемаме тичането като стресиращ и натоварваш спорт, който ни вади от зоната на комфорт. Да, така е! Но нека помислим за момент, дискомфортът е неизбежна част от живота ни. Предизвикайте себе си и останете в ритъм, дори и когато усещате да се надига стонът на комфортната ви зона.

Няма развитие без усилие, нали? Дискомфорт не означава болка. Болката е нещо, което сигнализира опасност. Дискомфортът означава, че надскачаме себе си. Ако бягането ви причинява дискомфорт в началото, приемете го. Малко по малко това усещане ще се превърне в трамплин към една нова жизненост, тонус, вътрешен баланс и радост!