frida.bg
Слънце в Скорпион

Слънце в Скорпион и Пълнолуние в Телец: Раждането на Феникса от пепелта

На 23 Октомври Слънцето влезе в най-дълбокия и страстен знак от зодиака – зодия Скорпион.  Скорпионовата енергия е фиксирана, страстна, трансформираща и с интензитет, който може да стига до крайности. В момента това е енергията, която астрологически владее ефира. Тя властва над цяла плеяда планети, начело със Слънцето, които понастоящем се намират под знака на Скорпиона. На 24 Октомври, точно ден след като Слънцето навлезе в зоната на скорпиовата тяга,  жънем плодовете на пълнолунието в обратната точка на зодия Скорпион – земния знак на Телеца. С това противопоставяне енергиите на двата фиксирани знака ще се засилят още повече и ще станем обекти и свидетели на мощна трансформация.

Слънце в Скорпион

Преобразяващата енергия на Скорпиона ще бъде подсилена от Слънцето, а Телецът ще покаже скрита лунна сила, отвръщайки достойно на царственото небесно паякоподобно. Скорпионът и Телецът заедно ще материализират нуждата от промяна. Двата противоположни знака на зодиака, обладали едновременно Слънцето и Луната, светлата и тъмната ни страна, желанията и стремежите ни, ще предизвикат събития и нагласи, проектирайки в пространството идеята за раждането на Феникса от пепелта!

Слънцето управлява основните ни движещи сили, жизнеността ни и ценностната ни система. С навлизане на Слънцето в зодия Скорпион, всички наши слънчеви характеристики ще бъдат потопени в дълбоките води на тази мистериозна зодия, където понастоящем прекарва ретроградното си заточение самата Венера. В Скорпион се случват раждането и смъртта. Там умираме и се прераждаме.

Луната управлява скритата, тъмна и невидима потентност на живота. Тя е владетелка на нощта, символ на женската сила, на вътрешните процеси на реализация и оплождане. Пълнолунието в знака на Телец ще подкрепи трансформацията посвоему. Луната ще застане срещу Слънце в Скорпион, изпълнена със земната енергия на Телеца, за да балансира това вътрешно преображение, чиито плодове започваме да жънем в момента.

 

Слънце в Скорпион

От 23 Октомври до 22 Ноември, Скорпионът ще поеме короната на Слънцето и енергията му ще завладее окончателно ефира.

Това е зодията, която управлява раждането и смъртта, тайните на живота, дълбоките истини за нас и света, който обитаваме, преображенията и трансформациите в тяхната най-крайна и категорична форма.

Докато Слънце беше в знака на зодия Везни, Космосът ни сътрудничеше в това да осмислим гледните си точки, да балансираме различията си и да намерим общи допирни. В продължение на месец, Слънцето ни подтикваше към съюзяване и сътрудничество, а Вселената работеше върху това да подготви максимално и дипломатично почвата за назряващото семе на трансформацията.

С навлизане на Слънце в знака на провокативния Скорпион, трансформацията ще бъде неизбежна.

Нашите съюзи и ангажименти ще добият истинска форма и смисъл, и ще се материализират в дълбоки взаимосвързаности. Ще има и конфликти, но всичко ще бъде с цел да усетим както бремето, така и удоволствието от това сливане между съдби, хора и интереси.

Ще се осъществяват важни, кармични и неизбежни решения.

Скорпионът е пратеник на съдбата, който с брутална честност, откритост и страст ще извести началото на преломен период в живота на мнозина.

Скорпионът ще изиска от всички ни да покажем истинските си цветове и да бъдем автентични и смели в отстояването им. Неговият девиз е „Аз желая“, а това, което той желае в момента е да ни възроди от пепелта трансформирани.

 

Слънце в Скорпион

На 24 Октомври, пълнокръвна и узряла, Луната ще изгрее в знака на златния Телец и ще имаме едно от най-заредените пълнолуния на годината.

Пикът на скорпионовата трансформация ще се увенчае с яркия ореол на пълнолуние в Телец на 24 Октомври.  Контрастът между земния, миролюбив и екстровертен Телец и дълбоко-емоционалния Скорпион ще бъде в апогея си около датата на пълнолунието. Така и двата знака ще се впишат в окраските на Феникса, възраждащ се от пепелта пред очите ни през този период.

С пълната Луна ще се осъществи плодоносно противопоставяне между две противоположни нагласи – стремежът към форма, материя и натрупване (Телец) и желанието за трансформация, разкрепостяване и споделяне (Скорпион).

По пълнолуние жънем, а Телецът е олицетворение на епикурейството, на земните наслади и материалната страна на живота, за чиито плодове имаме добре развити сетива и нагони. Жътвата ни по това Пълнолуние ще бъде важна и изтощителна, но ще има много страст, положителен заряд и чувство на удовлетворение.

Ефектът на това пълнолуние в Телец ще има потентността, наситеността и дълбочината на Скорпиона.

Следващите дни ще протекат под влияние на това страстно и креативно Феникс-пълнолуние. В него ще изкристализират редица житейски уроци, но също така много красота и вълнуващи възможности.

Въпроси, свързани с обществените и интимните ни връзки, с финансовите обвързаности и сексуалността, с личните ни ценности и комфорт, с творческия ни потенциал и възможности ще се актуализират и ще повишат интензитета си.

 

Слънце в Скорпион

Настъпва време да се възродим като Феникси от пепелта на живота си – огнени, автентични и трансформирани!

Нека се потопим в скорпионовите си дълбини, в самата си същност и да прогледнем за всичко, което се крие в тъмнината на душите ни.

Да се изправим пред тъмната страна на личността и общността, които представляваме с цялата толерантност и разбиране, които дължим на себе си и на другите.

Но едновременно с това, нека си дадем сметка за всичко във и около нас, което се нуждае от трансформация, и нека най-после да го променим!

 

Слънце в Скорпион

Нека осъзнаем, че ние сме генератора на промяната, която жадуваме да видим отвъд себе си!