frida.bg
Венера и Меркурий в Скорпион

Съвпад на Меркурий с ретроградна Венера в знака на Скорпион: Малки истини за големи любови

На 15 Октомври транзитът на планетата, която управлява ума и комуникациите Меркурий ще съвпадне с този на Венера – планетата на любовта и желанията. Срещата им ще се случи в знака на зодия Скорпион. Енергиите на двете небесни тела ще се свържат и ще обединят сили за един кратък, но запомнящ се момент. Съвпадът ще трае около ден, но двете планети ще успеят да осъществят интензивен и дълбочинен контакт, чието влияние ще ни държи на вълните на страстни вербални и емоционални размени в продължение на седмици.

Този близък и зареждащ с адреналин транзит на Венера и Меркурий в Скорпион ще бъде като една случайна, но пронизваща среща на погледи, която трае само секунда, но задържа мисълта и тялото ни в плен до самата развръзка. Тя ще отвори очите ни за малки истини, свързани с големи любови.

Венера и Меркурий в Скорпион

Меркурий и Венера ще осъществят близък контакт в най-дълбинната точка на зодиака – знака на Скорпиона. Тази среща, този разтърсващ поглед, този разговор на четири очи, тази интимна енергийна интеракция ще заредят ефира с емоции.

Дни наред ще бъдем под влиянието на чувства, случки и синхроничности, които ще ни водят към емоционална и фактическа развръзка на важен проблем от лично естество, свързан с нашите сексуални и емоционални влечения.

Венера е ретроградна и това прави нещата малко по-сложни и дълбоки. Заедно с Меркурий в знака на Скорпиона, те ще настроят ума и чувствата ни върху онази връзка в живота ни – силна, кармична и обладаваща, която продължава да припява рефрена си, и от която още не сме се пуснали…

Дали тази свързаност наистина е толкова важна за нас, или енергията, с която сме привлечени към другия ни е докарала до обсесия?

Венера и Меркурий в Скорпион

От астрологична гледна точка, звездната среща между Меркурий и Венера е хармонична и позитивна. Съвпадът между две планети в един знак и в близки градуси се смята за изключително благоприятен космически транзит, благодарение на който две планети съчетават енергиите си – сливайки се, допълвайки се и комбинирайки силите си.

Съвпадът на Меркурий с Венера в Скорпион ще работи за хармонизиране между дълбоките ни желания и тяхното комуникиране в пространството. В такъв период на бял свят могат да излязат важни истини относно личния ни живот и това да ни направи по-мъдри и зрели в отношенията ни с партньорите.

Страстният и краен Скорпион ще ни подтиква да дълбаем навътре в нещата. Женствената Венера, сложила маската на ретроградността, ще ни припомня изгарящи ласки и погледи, а вестоносецът Меркурий ще настоява за изясняване на отношенията, разговори насаме и ще ни подсказва точната интонация на всяка изказана мисъл и дума.

Комуникацията ще бъде напътствана „отгоре“ и ние ще бъдем искрени, настоятелни и убедителни.

Скорпионът ще ни покаже колко надълбоко в себе си можем да стигнем в желанието си за общуване и физическо сливане с другия.

За Венера този транзит ще бъде част от ретроградната й мисия – да разреши дилемите на сърцето ни.

За Меркурий, това е шанс да прояви енергията си с пълнота и ефективност, малко преди да стане ретрограден и отново да настъпи срив в комуникацията, който ще бъде усетен още в началото на Ноември.

За нас, това ще бъде среща с истина от много дълбок и личен характер.

Нещо скрито надълбоко и свързано с любовта и желанията ни предстои да се материализира в интимното ни пространство.

Венера и Меркурий в Скорпион

Символът на любовта Венера се е оттеглила в покоите си. Тя е в ретрограден цикъл и отдадена на размисли за миналото. Намира се под дълбокото въздействие на Скорпиона и е негова царствена заложница.

Скорпионът контролира една от най-силните енергии – сексуалната. Въпреки, че за Венера това е позната територия, в момента сексуалността за нея е чувствителна тема. Докато е ретроградна в Скорпион, Венера проявява тайните си и подмолни женски сили.

Срещата на ретроградна Венера с Меркурий в Скорпион ще фокусира мислите и желанията ни в нещо скрито и подтискано, нещо което може да прилича на обсесия – връзка, с която не можем да приключим; желание, което необяснимо дълго ни е преследвало; страх, който не смеем да си признаем; любов, която си е отишла от нас без да можем да си дадем ясна сметка защо…

Мислите, чувствата и дори физическите ни усещания ще се фиксират в определена връзка от интимен характер, която чувствително ще засили интензитета си. Повече няма да можем да чакаме – ще искаме да разберем защо нещо се е случило; ще искаме да знаем всичко за някого; ще искаме да изкажем всичко докрай и веднъж-завинаги!

Ретроградна Венера в Скорпион

Останете фокусирани в настоящето и действайте осъзнато, за да се възползвате максимално от енергийната вълна, която ще произведе в духовен и физически аспект този космически контакт между Венера и Меркурий. Тази среща може да доведе до много полезни разговори и дълбока интимна комуникация, стига да не се поддадем на чувства като страх, ревност и желание за контрол.

Всеки трябва сам да прецени за себе си доколко да се предаде на скорпионовата енергия в ефира и докъде може да стигне в това да бъде честен, открит и разголен пред другия. Моментът е идеален да експериментираме със себе си и с това колко от истината можем да поемем и обработим без да изпадаме в крайни и обсесивни състояния. Важно е да съумеем да се спрем в точката си на търпимост. Така или иначе, моментът на истината наближава.