frida.bg
Ретроградна Венера в Скорпион

Ретроградна Венера в Скорпион: Между светлата и тъмната страна на любовта

От 5 октомври планетата на женската енергия, любовта, желанията и красотата Венера влиза в своя ретрограден цикъл, който ще ни напомни за един друг, физиологичен женски цикъл, макар и с много по-голяма мощ и съдбоносен заряд. Тази ретроградна енергия ще се стовари върху нас със силата на венериното планетарно въздействие, обърнато наопаки и навътре.

Ретроградна Венера в Скорпион

Ретроградна Венера в знака на сложния, тайнствен и дълбок Скорпион ще бъде колкото феноменална, толкова и решаваща за нашето завръщане към истините, стаени надълбоко в сърцето ни.

Ретро-цикълът на Венера в Скорпион ще бележи особен период от живота ни, който ще бъде в апогея си за около 40 дни, но неговите предварителни симптоми, които започнахме да усещаме още в началото на месец Септември, както и сянката му, по време на която ще се възстановяваме от изтощителното му въздействие, ще бъдат с нас до към края на Ноември 2018 година. Това прави продължителността на венериния ретро-цикъл почти тримесечен – цели три месеца, в които нашите интимни, емоционални, естетически и морални нагласи ще бъдат подложени на преосмисляне, пребивавайки сред най-тъмните кътчета на съзнанието ни.

Ретроградна Венера в Скорпион

Венера и Скорпион

Венера олицетворява светлината, която струи от женската същност и цялата гама на женствеността, която облива живота ни с грижа, красота и изящество. Нейните символи и атрибути съблазняват и сгряват едновременно.

Скорпионът е известен в астрологията като най-дълбокият от цялата зодиакална поредица и венериния знак на „падение“. Той символизира тъмните сили, бурята на трансформациите, цикличността раждане-смърт-прераждане и сексуалната енергия в нейния най-суров и първичен вид.

Венера в Скорпион бележи срещата между светлината и тъмнината, в която на преден план ще излязат всички житейски сблъсъци и противоречия – между чистата любов и първичните желания, между живота и смъртта, между войната и партньорството.

Ретроградна Венера в Скорпион

Ретроградна Венера в Скорпион

Венера изпада в ретроградност сравнително рядко. Тя обръща своя ход и се затваря в себе си на всеки 18 месеца, а на всеки 8 години цикълът се повтаря в едни и същи градуси и зодиакални знаци. Спомнете си за ситуации и хора, с които съдбата ви срещна през Октомври и Ноември 2010 година и ще откриете знаци и симптоми, характерни за тази цикличност лично за себе си. Подобни теми и настроения ще се случат и през настоящата венерина ретроградност. Приемете ги като шанс да се пречистите от цялата натрупана емоционална отрова в себе си и да разчистите пътя за нови хармонични връзки и отношения.

Ретроградна Венера в Скорпион

Болките на венериния цикъл ще бъдат многократно подсилени от дълбоко-пронизващото скорпионово жило. Венера ще се оттегли в покоите си, ще пусне завесите и ще залезе от небосвода, а заедно с нея за известен период ще изчезнат и нашите сладки надежди за онази любов, която топли с лъчезарната си светлина душите ни.

Настоящият ретрограден цикъл ще бъде истинско изпитание за жизнерадостната, сладка и женствена същност на Венера. Заедно с нея, в продължение на няколко седмици, ние също ще се борим с емоционалните и физически симптоми на менструалната мигрена до пълното си пречистване от силната скорпионова отрова.

Ретроградна Венера в Скорпион

Венерината трансформация – от Вечерница в Светлоносна сутрешна звезда

По време на венериния ретрограден цикъл планетата на любовта ще залезе от земния небосклон и от нощна звезда ще се превърне в сутрешна.

Междувременно, тя ще изчезне напълно и ще ни потопи в своеобразен, символичен мрак.

Ретроградна Венера в Скорпион

С това този небесен феномен ще акцентира върху символиката на цикличността в живота – смъртта и прераждането, залеза, след който следва нов изгрев, тъмнината, която ражда нова, по-ярка и силна светлина.

Вечерницата е символ на женската енергия, романтиката, нежността и майчината ласка. Светлоносната звезда от своя страна символизира мъжкото начало, динамиката и проникването на светлината. Двете идеално се допълват и уравновесяват, и без тази симбиоза животът, такъв какъвто го познаваме, би бил едностранчив и немислим.

Ретроградна Венера в Скорпион

Венера ще започне ретроградния си цикъл на 5 Октомври в своя знак на „заточение“– Скорпион, но ще го завърши на 16 Ноември под знака на Везни, който е неин роден знак на „екзалтация“. В началото на месец Ноември, от опасната, тайнствена и дълбока енергетика на Скорпиона, Венера ще се пренесе в балансиращия знак на партньорството и връзките – зодия Везни.

Прегърнете венериният ретрограден период като необходимо зло, като неизбежен цикъл, след който женствеността и светлината ще се преродят пречистени, подсилени и вдъхновени за нов живот и нови свързвания!