frida.bg

Април 2018 – Как Лъв, Дева, Везни и Скорпион стартират новата астрологична година

По средата на месец Април сме и новата астрологична година разцъфва около нас с цвят на вишна и мирис на трева. Започваме я както винаги под знака на огъня със Слънце в зодия Овен. Поставяме важно начало в живота си пролетно пречистени, заредени с великденска енергия и готови за подвизи.

Ето как ще се подредят звездите в началото на тази астрологична година за вторите четири знака от зодиака:

 

Април 2018

ЛЪВ‘ Април 2018

Лъвското внимание този месец е целенасочено и концентрирано в рутинни сфери като здраве и работа.

Когато Лъвът е целенасочен и дисциплиниран, той може да постигне много! За това Април за Лъва ще бъде силен месец, изпълнен с динамика.

За да бъде пълна паницата му, освен  за прецизиране на рутината Лъвът ще се опитва да намира време и за самоусъвършенстване и образование. Така Лъвът без да иска, някак естествено печели все по-ценна аудитория.

С благоприятна позиция на Венера в хороскопа си този месец, родените със Слънце в Лъв ще се радват на блестящи професионални изяви и ентусиазирана публика. Около 20 април възможностите за социални и професионални изяви ще бъдат най-добри.

Въпреки леките емоционални сътресения в началото на месеца, Лъвовете ще съумеят да запазят вътрешен баланс и да прекарат ретроградността на Меркурий в сравнителен покой. След излизане на Меркурий от ретроградност, когато напрежението се уталожва, а пътищата се отварят, Лъвовете  ще могат спокойно да пристъпят и към действие.

След 26 април Лъвовете могат да помислят върху баланса между двете най-важни сфери в живота си – семейството и работата. Фокусът трябва да е върху това как да ги оптимизират в хармония едно с друго.

Дори и да нямат план, Лъвовете мислят винаги конструктивно и последователно. Сега им остава само да се задействат.

Пълнолунието на 29 април ще им предложи идеална домашна атмосфера, подправена с обилна доза уют, в която да намерят точно онова, което търсят. Дори и да не си дават ясна сметка за това…

 

Април 2018

ДЕВА‘ Април 2018

Началото на месеца е стресиращо за много от Девите, заели се с важни семейни дела или финансови операции. Това е важен период за вас, който изисква концентрация и ясни приоритети.

В творческата сфера и в личния живот Девите ще трябва да се справяте с разплитане на сложни ситуации, за които е нужна дисциплина. Първо премислете, после реагирайте. Не предприемайте сериозни ходове преди да сте се снабдили с нужната информация.

Всички комуникационни блокажи, технически пречки и обърквания около ретроградния ход на Меркурий ще се отпушат след 15 април. Ако сте допуснали някакви грешки по време на ретроградността във връзките и комуникациите, тяхното поправяне ще бъде възможно.

Просто изчакайте ретроградната сянка изцяло да се вдигне. В крайна сметка, с промяна на перспективата и с течение на времето,  дефектите могат да се превърнат в ефекти, а вие само ще спечелите от това, че сте изчакали по-добри времена.

С Венера в сектора на необичайното в живота ви ще бъдете отворени за нови неща, ще търсите начини да се образовате и забавлявате, и така почти до края на месеца.

В романтичния прозорец, който се отваря за всички между 10-14 април Девите ще излъчват специална притегателна сила и всички ще търсят тяхната компания. Девите са добри и забавни събеседници, и съветите им се ползват с уважението на околните. Това е добър момент за тях да се свържат с човек, който ги обогатява духовно или интимно.

Ако сте Дева, опитайте се през април да свържете в красива плетка нишките на страстта и креативността, ще ви се получи интересно!

През последната седмица на април Девите са вдъхновени, мотивирани и гледат с вяра в бъдещето си. Пълнолунието на 29 април допълнително ще ги стимулира да се погрижат за себе си. Това е едно наистина добро начало за тяхната астрологична година.

 

Април 2018

ВЕЗНИ‘ Април 2018

Везните започнаха месеца под силното влияние на пълнолуние в своя знак, което трайно ги пробуди по отношение на чувствата и емоционалните им нужди. Това естествено налага известна адаптация и планиране на нещата, в синхрон с новото състояние на духа им. Месецът за Везните ще премине под знака на мантрата „Бавно, но сигурно!“.

Скъпи Везни, концентрирайте се върху приоритетите си през този месец, защото Април ще постави истинското начало на настоящата астрологична година. Огледайте къде точно са проблемите, които спъват личния ви живот и вместо да се стресирате ги приемете като предизвикателство. Сложите в ред нещата веднъж за винаги. Започнете новия цикъл върху здрав фундамент, който да обезпечи бъдещето ви.

Почти до края на Април Венера ще озарява вашия интимен сектор. Това означава богат и здравословен личен живот. Ще заздравите не само личните си връзки, но и връзката със самите себе си. Венера ще ви подкрепя в случай на леки разриви в отношенията и ще ви предоставя поводи за радост и вдъхновение.

Ретроградният Меркурий ще продължи да внася смут в партньорствата и комуникациите поне до 15 април, когато отново става директен. След 15 април настъпва период на ново начало в отношенията ви, предимно от по-интимен характер.

Периода между 10-14 април ще бъде добър за подсилване на вътрешния ви свят и мирът в него. Прекарайте повече време сред природата и подгответе собствените си натура и психика да приемат нагласата за ново начало.

За някои от вас този момент ще бъде много специален. Той може да носи магията на интимното споделяне или може да се изживее като потапяне в проект, на който ще се отдадете напълно.

Всякакъв род иновации,  били те от материален, интимен или творчески характер, ще бъдат възнаградени след през втората половина на месеца.

След 25 април ще се сблъскате с трудна ситуация, свързана със семейната среда и динамика. Обстоятелствата ще ви предизвикат да обърнете внимание на игнориран до сега проблем.

Пълнолунието на 29 април ще внесе яснота по отношение на средствата и ресурсите ви, и ще начертае план за житейски подобрения в бъдеще.

 

Април 2018

СКОРПИОН‘ Април 2018

Месец Април и началото на астрологичната година ще премине във внасяне на ред сред приоритетите, задачите и всякакъв род здравословни рутини в живота на Скорпиона. Личните връзки също ще бъдат на фокус.

Скорпионите трябва да се концентрират през по-голяма част от месеца върху позитивните аспекти на периода, свързани с влиянието на Сатурн и Плутон. Под тяхно влияние Скорпионите ще съумеят да запазят своето търпение, решителност и отдаденост, и ще преодолеят въздействието на Марс, който се опитва някак си да изпревари събитията.

Както Марс, така и ретрограден Меркурий внасят стрес и неудовлетвореност в придвижването и комуникациите поне до 15 април, когато планетата-вестител отново става директна. Ако до този момент най-важно за Скорпионите беше да се поучат от миналото и да преразгледат своите стари грешки, то след 15 април те ще засилят позиции в настоящето и ще започнат на чисто по отношение на всичко свързано с работа, здраве и ежедневие. Моментът съвпада с Новолуние в Овен и благоприятна космическа обстановка, предразполагаща към ново начало.

Средата на месеца ще бъде прекрасен период, белязан с прилив на свежа енергия за Скорпиона. След 10 април Скорпионите ще се радват на ентусиазъм в отношенията, топлина от околните и вълнения, свързани с важен житейски проект.

Всичко ще ви се струва по-светло, по-интересно и по-вълнуващо, Скорпиони. Ще съумеете да оцените човек или идея, които сте пренебрегвали в миналото. Отваря се страхотен прозорец за творческа изява и работа в сферата на изкуствата, а вашите лични изяви ще бъдат посрещнати с интерес и овации.

След 20 април страстите скорпионови продължават да бъдат в апогей с Венера в интимния сектор на Скорпион и с все по-смислени интеракции със света наоколо. Скорпионската отдаденост към проектите, с които са се захванали ще бъде възнаградена в края на месеца, но при едно условие – да не изпадат в крайности!

Внимавайте да не натискате газта прекалено силно, за да не превърнете свръх-продуктивността си в свръх-разочарование, Скорпиони!

Месецът завършва с Пълнолуние във вашия знак. На преден план ще излязат чувства и настройки, които няма как повече да бъдат подтискани. Това е силно и позитивно за вас Пълнолуние, което ви подкрепя и работи във ваша полза. Настройте се позитивно и използвайте интуицията си!