frida.bg

Чувствате се неспокойни? Доверете се на етеричните масла!

Ароматерапията е прекрасно благоуханно средство за справяне с най-различни неразположения – главоболие, безсъние, хронична болка и др. Нейният ефект безспорно е най-осезаем при тревожност, безпокойство и така характерния за всички нас стрес. Да се доверим на природата и да се погрижи за нашия вътрешен баланс е нещо много важно за всеки съвременен човек!

Как етеричните масла могат да ни помогнат?

Radhaa Nilia - Goddess Code Academy

Смята се, че енергийната честота на етеричните масла надвишава неколкократно тази на билките, на храните и дори на човешкото тяло. Маслата се добиват от корените на дървета, от смоли, цветя, листа, корени, плодове и семена. И тъй като ДНК структурата на тези природни източници на енергия е сходна с ДНК структурата на човешките същества, етеричните масла оказват напълно естествено и цялостно въздействие върху нас. 

Етеричните масла са добре известни с действието си да отпускат нервната система, да успокояват ума и да елиминират тревожността. Ако се чувствате неспокойни напоследък или просто „за всеки случай“, можете да се снабдите с едно или няколко от най-добрите успокояващи масла и да ги използвате винаги когато имате нужда от малко повече релакс!

Най-добрите етерични масла за релаксация са…

aromatherapy - jasmine

Лавандула

Едва ли ще ви учудим с това, че лавандулата е едно от най-отпускащите и релаксиращи етерични масла. Смята се, че то напълно отпуска и възстановява нервната система. Това от своя страна се отразява прекрасно на нашия сън и чувство за вътрешен мир. Освен това, според нови изследвания, етеричното масло от лавандула ще ни помогне да се справим с тревожността и с чувството на безпричинно безпокойство.

Бергамот

Сладките цитрусови нотки на етеричното масло от бергамот имат безспорни релаксиращи свойства. То ще ви помогне да се справите с безсънието, ще подобри настроението ви, но най-вече – ще отпусне нервната ви система. Ако го използвате през деня, маслото от бергамот ще ви дари с доза позитивизъм и енергия.

Иланг-иланг

Макар маслото от иланг-иланг да се определя като афродизиак, можем да кажем, че неговото действие е едновременно стимулиращо и успокояващо. То ще ви помогне да се преборите със страховете си като в същото време ще отпусне цялото ви тяло. Препоръчва се изключително при поблеми с гнева и безсъние.

Ветивер

Етеричното масло има много интересен аромат, който напомня пачули, но  в същото време с ефирно докосване на лимон. Неговото въздействие върху нервната система е успокояващо и заземяващо. Изключително подходящо при силна тревожност и паник атаки.

Не забравяйте да се доверите на собственото си усещане в света на ароматите и открийте този от тях, който отпуска нерната ви система и ви потапя в тихо спокойствие и вътрешна хармония!