frida.bg
новолуние в Риби

Пролетно пречистване с Новолуние в Риби

Днес e последното новолуние преди пролетното равноденствие. Новолунието е важен момент в лунната цикличност, който  астрологията свързва с прокарване на нови планове и посоки в живота ни. По новолуние сеем, а по пълнолуние жънем. На 17 март ще имаме новолуние в Риби, което ще кулминира в Синя Луна или второ пълнолуние в самия край на месеца. Новолунието ще бъде подсилено и от предстоящото пролетно равноденствие. Всичко това прави периодът важен и основополагащ. Моментът изисква концентрация, вглъбяване и ретроспекция. Мястото, решението, нагласата и хората, с които ще посрещнем тази важна годишна и лунна фаза, ще бъдат определящи за това как ще се развие бъдещето ни.

новолуние в Риби

Небесната картина на 17 Март ще подреди новоизлюпващата се Луна, Слънцето и Хирон съвпадащи в знака на Риби.

Планетата джудже Хирон е третата планета около Слънцето, заедно със Сатурн и друга планета кентавър – Харилко, която има своя система от газо-прахови пръстени. Това е причината мнозина да я наричат „третия властелин на пръстените“.

Хирон се намира вече осма година в съзвездие Риби. Планетата ни помага да се справим с дълбоки вътрешни рани, подтискани през годините. Енергията на Хирон дълбае във времето и регресира до моменти от най-ранно детство.

новолуние в Риби

В момент, в който Слънцето и Луната са в непосредствена близост до Хирон става невъзможно да продължим да игнорираме дългогодишните си травми и раните, които носим от миналото.

Колкото и да ни се иска да забравим някои неща, те са част от нас и забравата няма да промени това. Идва време, когато трябва да се изправим срещу миналото си и сега моментът е благ и предразполагащ. Космосът ще ни даде сили да превъзмогнем и излекуваме безболезнено раните си.

Всички елементи, подвластни на Луната ще ни бъдат от помощ в този емоционален, пречистващ и терапевтичен момент. Медитация, пречистващи кристали, водни бани, вани с минерални соли, звукова терапия идеално биха балансирали сетивата ни и избистрили ума ни по време на новолунието.

новолуние

Новолунието ще ни върне към теми от миналото

Рибите и Хирон ни подсказват да търсим асоциации на минали случки и епизоди в живота ни с днешни сценарии и преживявания. Ако търсите решения на важни проблеми и ситуации, вгледайте се като цяло в миналото си и потърсете знаците там.

Потърсете корена на проблемите си в миналото. В миналото са онези първи грешни стъпки, които сме заучили и които повтаряме до днес.

Това новолуние ще ни помогне да преосмислим грешни вътрешни нагласи, които ни спъват по пътя. Настройте се интровертно и погледнете навътре в себе си. Ще бъде процес на самоосъзнаване и помъдряване, който изисква вътрешна борба. Тя може да бъде болезнена, но целта й е да разчисти пътя напред.

новолуние

Темата за прераждането

В много култури пролетното равноденствие – моментът на прераждане в природата на северното полу-кълбо, се отбелязвал като начало на годината. Самият зодиак започва с огнения Овен, под чиито знак ще посрещнем началото на астрономическата пролет.

Енергията отвсякъде настройва за нови, светли хоризонти и сее в нас семената на надеждата и прераждането.

новолуние

Темата за пречистването

Отново навлизаме в момент, подканващ към пречистване от всичко износено, изхабено, овехтяло или излъчващо подобни усещания дори и в чисто нов вид.

Обърнете се към духовното и се посветете на омиротворяващи практики. Избягвайте на всяка цена конфликтите и търсете усамотението. Мислете върху живота си, търсете отговори и правете изводи. Вземете си поука.

Всичко недовършено – нека се довърши, всичко неразрешено – да се разреши, неизплатеното – да се изплати, непростеното – нека бъде простено!

И не само защото е новолуние и искаме да се възползваме от енергията на нарастващата Луна, а и защото идва пролетта.

новолуние в риби

Пролетно презареждане

Пролетта ще проличи най-вече сред природата, но тя ще събуди и нас – физически и духовно.

Пролетта ще ни зарадва с онези цветя в градините на имотите и душите си, които сами сме засадили.

Слънцето се подготвя за излизане от последното съзвездие на зодиака – реещите се между мъдростта и фантазията Риби, и навлизане в територията на борбения Овен, който ще поведе новия астрологичен цикъл.

новолуние в риби

С това новолуние подреждаме звездната картина на цялата предстояща астрологична година.

Пролетта ще бъде най-красива в онова съзнание и в онзи живот, който покаже любов, мъдрост и грижа към самия себе си. Това може най-добре да ни се получи ако разнищим миналото и преразгледаме сценария на настоящето си.

Разчиствайки настоящето и миналото, днес програмираме предстоящата астрологична година.

новолуние в риби

По време на новолунието планетата Марс ще премине в знака на Козирог и ще даде решителен тласък за действие.

Енергийното пробуждане в природата и Космоса ще бъде подсилено с навлизане на планетата Марс в земния знак на Козирога. Марс е целенасочен, решителен и обича екшъна. Под неговото крило няма много време за мислене, защото той покровителства действащите!

Основната мисия на това мартенско новолуние е да ни подготви за пролетното равноденствие и особеното състояние на баланс между светлата и тъмната енергия, което стои в основата на житейската цикличност.

новолуние в риби

Въпросът не е нито в черното, нито в бялото, а в баланса между двете крайности на битието.

Опитвайте да поддържате вътрешният си баланс, за да съумеете да програмирате правилно старта на новия цикъл.

Всичко, което ни вълнува, притегля мислите и насочва действията ни в периода на това новолуние ще има силен отпечатък върху посоката, в която ще тръгне живота ни от тук нататък.

Прогледнете в тъмнината, грешките и заблудите си от миналото, за да дадете шанс на светлата страна в бъдеще!