frida.bg
Хемингуей

Искате ли да контролирате света около вас? Тази статия е за вас!

Да забавим темпото. Да пуснем контрола. Лесно е да се каже, но почти никой не ни дава правилните напътствия как да го направим? Ако и вие сте типичният човек, който винаги скача и с двата крака във всичко, въоръжен с гняв и Его. Надявайки се да промените нещо и да накарате хората да се държат, както трябва. Ако мислите, че имате много повече сила, отколкото в действителност имате. Или, че имате много повече права, отколкото в действителност. Е, ако всичко това ви звучи познато ви предлагаме няколко съвета, с които можете малко да забавите темпото и да се справите с тревожносто желание да контролирате света. За добро.

Правете всичко ОТ ЛЮБОВ

Може и да не знаете дали в конкретната ситуация трябва да проявите сила или не, но винаги можете да разберете дали това, което ви push-ва отвътре е повик от любов. Няма значение какво ви поднася животът, винаги е по-доброто решение да изхождате от страната на любовта, а не на страха.

Практикувайте търпение

Бързате ли обикновено? Ако се чувствате притиснати да действате много бързо или усещате, че отново сте се втурнали нанякъде, най-вероятно изхождате от мястото на Страха. Можете ли да изчакате, преди да действате. Попитайте себе си: Мога ли да остана спокоен за час, ден, месец или дори година? Мога ли да си направя един чай междувременно? Любовта никога не бърза. Любовта никога не предизвиква усещане за спешност. Любовта има доверие и вяра.

Пуснете контрола

Ако се опитвате да „поправите” или управлявате света, поведението на хората около вас, крайните срокове или планове… Може би шансът да сте маниак на тема контрол е доста висок. (Как знаем това ли? Хм… Нека го кажем така: от личен опит.) Манията за контрол се проявява във всички форми и размери: от авторитарното управление през тревожната свръхчувствителност до всички опити да се контролира света и всичко да се държи предсказуемо и безопасно. Ако правиш това в каквато и да е степен, ти най-вероятно (както много други) изхождаш от мястото на страха. Любовта няма нужда да управлява нещата. Любовта не се нуждае от предсказуемост. Любовта е голяма сила, но в никакъв случай тя не е контрол.