frida.bg

Как ин йогата може да възстанови баланса в тялото и ума ви

Ако смятате, че нямате време за физически упражнения и сте твърде заети, ин йогата е точно за вас! Това е практика, която ще ви даде време. За вас. За да присъствате тук и сега, да забавите темпото, да усетите кои сте и от какво имате нужда. Ин йога практиката е предпочитана от спортисти и много хора, които се заномават с интензивни спортове, тъй као тя притежава способността да възобновява най-пълноценно баланса между тялото, ума и духа. Това е практика, която ни учи на покой, търпение и присъствие. Но най-важното, тази практика ни учи да приемаме себе си и да пуснем желанието за контрол, което ни държи постоянно в капана на стреса.

Как още ин йогата може да бъде полезна за тялото и ума ни?

Ще възстанови съединителната ви тъкан

Съединителната тъка ни има склонност да се схваща. Особено при липса на физическа активност или при прекомерна такава. Когато задържите в една йога позици повече време съединителната тъкан се разхлабва, издължава и възстановява. Ин йогата може да въздейства върху тялото ви много по-добре от масаж, защото работи в дълбочина.

Ще направи ставите ви много по-мобилни

Това отново е свързано със съединителната тъкан, която държи ставите стабилни. Когато съединителната тъкан е схваната подвижността на ставите е ограничена. Това може да доведе до контузии по време на силова практика, както и до проблеми със ставите.

Ин йогата ви учи да релаксирате

Както никоя друга практика. Задържайки в една асана от 3 до 5 минути всъщност се учим да присъстваме в настоящия момент, да наблюдаваме дишането и усещанията в тялото ни. Не-правейки нищо. По този начин ин йогата ни дава възможност да свържем ума и тялото по необикновен начин.

Ин йогата е лесен начин за медитация

Ин йогата може да се превърне в медитация в движение. Малко по малко практикуващите се учат да фокусират ума си и да се освобождават от мислите, които създават вътрешния хаос. Лиспата на мисли и присъствието в настоящия момент ни освобождава от стреса. И най-важното, връща ни в естественото ни състояние на баланс и хармония.

Опитайте тази йога практика за освобождаване на напрежението от мускулите и съединителната тъкан!