frida.bg

Изкуството да живеем живота си АвтеНтичНо в оЩе няколко изречения

Да, всички ние искаме да живеем автентично или като СЕБЕ СИ. Но е факт,  че това далеч не е лесна задача. Ако искате този момент, в който вече знаеш напълно кой си, какво правиш на тази земя, каква е твоята мисия, за какво си роден, да дойде трябва здраво да поработите. Над себе си. Това е процес на осъзнаване и приемане на себе си, а не на осъждане. Когато идентичността ни е завършена, но най-вече – ПРИЕТА, вече няма смисъл да се правим на някой друг, защото знаем точно кои сме и какви не сме. Ето как да започнете този процес, а развитието му. Е, то си е изцяло ваша отговорност!

Присъствайте в тялото си

Живейте всеки ден само за този конкретен единствен ден. Присъствайте. Оставете миналото и бъдещето да ви изненадат. Приемете факта, че всичко, което имате е сегашният момент. Единствено него. Не го губете. Присъствайте. Бъдете осъзнати. Осъзавайте с очите си, с кожата си, с мириса и тактилността си. Вземете всичко от ДНЕС. Изживейте го!

Бъдете Ок с това, което сте

Да бъдете на 100% себе си означава да не се страхувате да бъдете какъвто бъдете. Оставете рамките и пуснете енергията си да циркулира наоколо и дори да ви изненада. Никой не е перфектен, но само тази констатация не е достатъчна. Приемете всяка част от себе си като уникална. Това ще ви помогне да се усмихвате повече и ще отключи у вас енергия и възможности, за които дори не сте подозирали, че съществуват!

Погледнете на себе си в процес

Да живееш автентично означава да приемеш, че всичко е в процес на промяна. А най-вече се прменяме ние. Нашите ценности се изменят. Начинът, по който видаме света се променя. Както и взаимоотношенията ни. Качествата ни. Приемете себе си в процес на промяна и оставете вратата отворена за новите неща, които идват, но още не им е дошло времето.

Бъдете осъзнати за своето его

Да, гласето в главата ви, което непрекъснао бърбови своята тревожна песен. „Ами ако това или онова…” Ако вапето его ви казва негативни неща като „Не можеш да направиш това или онова” или „Ти си твърде млад/стар/не достатъчно нещо си за…” – то е време да се дистанцирате от това бърборене и дапогледнете на себе си от друг ъгъл. За целта медитацията върши чудесна работа. Нейната цел е да накара егото ни да притихне за да можем да усетим своята истинска природа – нашия истински Аз, който чака да бъде преоткриван всеки ден от нас самите!

Прочетете първата част на статията ТУК!