frida.bg

Интуитивните сигнали, които не трябва да пренебрегваме

Интуицията е тихото гласче на нашата вътрешна мъдрост, което непрекъснато ни насочва към правилните за нас неща чрез различни сигнали. Всички ние притежаваме способността да чуваме това мъдро гласче вътре в нас, което ни подсказва, че нещо не е наред или, че човекът срещу нас лъже. Добрата новина е, че можем да настроим ума си така  че да започне да улавя тези интуитивни послания като свиване в стомаха, внезапна умора или силното желание да помогнем на човек, който почти не познаваме.

Интуитивните сигнали, които не трябва да игнорираме

Внезапно започвате да се чувствате зле

Ако внезапно започнете да се чувствате зле чисто физически, това е сигурен зкак, че нещо не е наред. Вашето тяло ви сигнализира, че нещо е извън баланс и вие трябва бързо да разберете какво е то. Никога не пренебрегвайте тези сигнали, защото симптомът ще стане по-интензивен. Просто защото интуицията „крещи” чрез него да предприемете някакво действие и да се защитите. Обърнете внимание в каква ситуация се проявяват тези симптоми. Може би в общуването с определен човек? Ако в комуникацията с конкретни хора започвате внезапно да се чувствате изцедени, изтощени, нервни или отчаяни – обърнете внимание, това е сигнал за опасност. Може би тези хора ви изтощават енергийно или нямат добри намерения към вас. Слушайте интуитивните сигнали, те никога няма да ви подведат.

Тази ситуация изглежда опасна

Чували ли сте за инстинкта „борба или бягство”. Неговата цел е да ни предупреди светкавично за потенциална заплаха и да ни накара да действаме. Когато у вас се породи внезапното усещане да побегнете, чуйте този интуитивен сигнал. Ситуацията е опасна за вас – психологически, а понякога и физически. Например, този сигнал може да се появи преди потенциално неприятна или дори опасна за живота ви ситуация да се разиграе пред очите ви. Получите ли този сигнал, доверете му се. Подсъзнанието ви „усеща” нещата, преди те да са се случили.

Трябва да помогна на този човек

Поякога интуицията ни подсказва, че трябва да помогнем на определен човек, дори и да не го познаваме. Мъдростта на интуицията ни казва, че всички ние произлизаме от един източник и по начало сме свързани един с друг. Това може да индикира у нас усещането, че някой има нужда нужда от помощ и ние трябва да му помогнем. Ние имаме мощната способнст да усещаме и разчитаме енегията на другите хора –  чрез езика на тялото, изражението на лицето, както и чрез енергията, която се усеща около тях.

Не винаги обаче у нас се появява интуитивния сигнал да помогнем точно сега на момента. Когато това се случи, послушайте интуицията си. Може би вие сте правилният човек, който може да осигури нужния тласък и подкрепа за другия. В тези случаи предложете подкрепа дори човекът до вас да не я е потърсил директно. Но оставете правото на другия да приеме или не вашата помощ. Дори интуитивният ви сигнал да нашепва, че можете да помогнете, ако другия откаже – оставете нещата такива, каквито са. Вие вече сте направили нужното.

Усещам, че това е правилно

Понякога нямаме логични аргументи, просто усещаме, че нещо е правилно и това е! Например, усещаме, че е правилно да сменим работата си, да се разделим с партньора и т.н. Макар и да няма явни причини да го направим, вътрешното усещане е толкова силно и ние просто знаем. Много често когато трябва да предприемем важни промени се доверяваме на разума и логиката. Претегляме всички „за” и „против”. Но забравяме следното – понякога всичко на рационално ниво изглежда прекрасно, но вътрешно – това не е така.

Когато чувстваме, че нещо е правилно, нищо не може да ни спре – вътрешната ни убеденост е непоклатима. Много често преди важни промени и решения имаме съмнения до момента, в който просто усещаме, че нещата са такива и такива. Точка. Няма колебание. Вече сме уловили усещането. Следвайте го. Интуицията ще ви отведе на правилното място. Дори още да не разбирате ясно защо и къде.