frida.bg

Танците на пилон – супер секси мания за невероятно тяло

Танците на пилон отдавна са напуснали затъмнените пространства на стриптийз баровете, за да се превърнат в красиво изкуство! Те също така са най-секси спортът, с който можете да оформите атлетично тяло! Да, съвсем не е лесно да правиш сложни акробатични фигури във въздуха. Всяко мускулче в тялото трябва да е активно и силно, за да запазите баланс. И не на последно място, с помощта на танците на пилон можете да станете доста гъвкави. Предимствата на този секси спорт са много. Огромен плюс е, че ще се научите да танцувате за любимия и да го изненадвате с ново секси движение всеки път.

Ако това не е достатъчна мотивация да се огледате за студио, оборудвано с пилони, вижте за какво още танците на пилон са супер полезни!

Много бързо ще изгорите много калории

Танците на пилон активират муслулите на цялото тяло в едно постоянно движение във въздуха. Движенията са грациозни, прецизни и представляват чудесни изометрични и кардио упражнения за цялото тяло. С един час танци на пилон можете да изгорите дори повече калории, отколкото за един час тичане. Не вярвате ли? Само опитайте!

Изграждат самоувереност

Танците на пилон освен физическо натоварване предлагат и едно интересно психологическо предизвикателство. Да изоставиш схващанията, че пилонът е единствено приспособление на нощните клубове и да се осмелиш да танцуваш на пилон, изграждайки силно тяло и самоувереност, заслужава повече от „Ура!”.

Изграждат силни стави и мобилност

Болката в ставите е един от често срещаните проблеми сред жените. Танците на пилон определено помагат да подобрим мобилността и здравината на ставите си. По този начин намаляваме риска от развитие на остеопороза. Например, ставите ни се натоварват много повече по време на точане на открито. Танците на пилон са безопасни, но е много важно да се практикува с опитен инструктор, който ще ви покаже правилната техника.

Подобряват съня

От една страна танците на пилон налаляват стреса от ежедневието ни и са едно малко секси бягство от рутината на непрестанните задачи. От друга страна, комбинацията от кардио, стречинг и не на последно място … забавление и смях са чудесно средство, водещо до по-добър сън и отпускане!

Ставаме част от общество от уверени в себе си жени

Това може би е една от най-готините ползи, които танците на пилон предлагат. Да бъдеш част от една група жени, които уверено стъпват и се движат като антилопи действа освобождаващо и за нас самите. А да се чувстваш уверена в своята сексуалност е едно от най-привлектелните качества, които можем да извлечем за себе си и то докато спортуваме. Ще се осмелите ли?