frida.bg

Сигурни начини да разпознаем оригинален парфюм от менте

За съжаление, колкото и да обичаме да си купуваме хубави парфюми, в днешно време пазарът е наситен с фалшификати. Това ни задължава да бъдем още по-внимателни, търсейки оригинални продукти, с които да се поглезим.

Има някои техники, които могат да ни помогнат да разпознаем оригиналния парфюм и да не се подлъжем от фалшификата. В тази статия ще ви представим някои от тях.

Винаги проверявайте опаковката

Парфюмите, които са в оригинални опаковки, обикновено имат някакъв целофан, който е дебел и сгънат по най-безупречния начин. Ако такъв липсва или е неправилно сгънат, това говори само едно – фалшификат.

Картони

Реалните опаковки на парфюмите са направени от висококачествен картон, за да може и бутилката да се предпази от евентуално нараняване. Налице е и специална конструкция, която гарантира, че бутилката винаги е на място. Тя обикновено е бяла, а не сивкава, например.

Етикети и надписи

Насочете поглед към т.нар. „златен кръг“. Стрелката, която сочи надясно, винаги е по-тъмна от онази, сочеща наляво. Винаги можете да проверите и уебсайта на производителя, за да сравните това, което виждате, с информацията, поместена там. Дори и малките несъответствия говорят, че може би сте попаднали на фалшификат.

Дизайн

Разглеждайки рафтовете с парфюми в магазина, виждаме артикули, които изглеждат подозрително сходни на известни брандове в тази индустрия. Това е червен флаг и трябва да ви говори, че е нарочно търсен ефект. Имайте едно наум в подобни ситуации – не е изключено да има фалшификати сред предлаганите модели.

Цвят на парфюма

Обикновено цветът на повечето парфюми е блед, тъй като известните брандове не са фенове на употребата на много боя. Ако цветът пред вас е много наситен и „химически“, това е знак, че може би е фалшификат.

Сериен номер

Винаги серийният номер на парфюма е посочен на дъното на бутилката. И не трябва да е залепен. Той трябва да съответства с номера на кутията. Направете сравнение, за да сте сигурни, че разглеждате оригинал.