frida.bg
бира

Любимата ни бира – за какво още можем да я използваме?

Популярната освежаваща напитка бира е предпочитан избор за милиони хора по света, особено по време на лятото. Но тази напитка не се отличава само с вкусови качества, които ни носят наслада. Фактически, бирата притежава изумителни характеристики, които се проявяват не само във вкусовата сфера. Тази наптика може да бъде полезна и в домакинството и градината благодарение на своите неочаквани и използвани алтернативни свойства.

Ако досега не сте размисляли за бира като средство за нещо повече от пиене, ето няколко нестандартни, но практични начина, по които можете да я използвате.

Полиране на мебели

Бирата се оказва изключително ефективна при полиране на кожени мебели. Това е отличен метод за почистване на дървени мебели без риск от повреда. Напоете памучен тампон с няколко капки светла бира и нежно втрийте в повърхността на съответната мебел. Този процес ще помогне за премахване на замърсяванията и наслагванията, като резултатът ще бъде видим.

Против косопад и за растеж на косата

Бирата включва бирена мая, която съдържа изключително хранителни вещества. Тези съставки осигуряват дълбока хранителна грижа за косата, което има благоприятен ефект върху прекомерното падане на косата и стимулира растежа на нови коси. Възможно е да извършвате обилно изплакване на косата си с бира, като не я изплаквате след това. Този процес може също да помогне за запазване и дефиниране на вашите къдрици.

За омекотяване на стъпалата

С помощта на бира можете да си подарите чудесна баня за краката. Просто потопете краката си в 1 литър бира в подходящ съд. Оставете ги да престоят поне половин час. След този период изплакнете ги и подсушете. Бирата допринася за омекотяването на грубата кожа, а бирената мая и витамините от група В, съдържащи се в нея, ускоряват процеса на обновление на кожните клетки.

За полиране на метални пособия

Бирата разполага със способността да предотвратява корозия и ръжда. Тя може да се използва за почистване на метални предмети и сребърни съдове и бижута. Просто нанесете бира върху повърхността с помощта на добре намокрен парцал. Полирайте, оставете да подейства, докато изсъхне, и след това изтрийте с чиста кърпа.