frida.bg
подаръци

5-те езика на любовта: даване и получаване на подаръци

Ако вашият първичен емоционален език е даване и получаване на подаръци, това означава не просто че имате нужда да ги получавате, за да се чувствате обичани, но вие имате нужда да давате подаръци, за да обичате!

В днешно време сме свикнали да възприемаме изискването да се правят подаръци в една връзка като твърде материалистичен подход, но това не е точно така за хората, чийто емоционален език е свързан с тях.

Даването на подаръци е точно толкова важно, колкото получаването им

За хората, чийто първи любовен език са подаръците, е точно толкова важно да правят подаръци, колкото и да получават. Не трябва да бъркаме егоистичното желание за вземане с това, което Гари Чапман визира под любовен език, свързан с подаръците.

Ще познаете хората, чийто първи емоционален език са подаръците най-вече по това, че те ще започнат първи да ви правят малки подаръци, чието значение е: „Важен си за мен!“

Прочетете още: 5-те езика на любовта: “вълшебната пръчица” за щастлива и трайна любов

Те ще се вслушват в нуждите ви и ще се старят да ви зарадват с малки жестове на любов, и точно по това ще познаете, че те възприемат любовта най-вече чрез малките жестове и подаръците.

В подаръците е важна най-вече тяхната сантиментална стойност

Няма значение дали подарявате скъпоструващ подарък или нещо, което сте изработили сами в обедната почивка. Това, което има истинско значение за хората, чийто първи емоционален език са подаръците е емоцията, вложена в предмета.

За да вложите емоция в един предмет, това означава да искате да зарадвате някого, да предизвикате усмивката му, да му покажете, че сте мислили за него, че го обичате и искате да му подарите парченце от вас и вашата енергия.

Ако основният език на любовта на вашия партньор е получаването на подаръци, не забравяйте, че става дума за нещо повече от предмет. Става дума за това да покажете, че отделяте време, усилия и искате да покажете, че мислите за другия и искате да се погрижите за него.

„Ако първичният език на твоя партньор е получаването на подаръци, може да станеш специалист в изкуството да подаряваш подаръци. Всъщност това е един от най-лесните любовни езици за научаване“

Гари Чапман

Ако искате да станете специалисти в подаряването на подаръци трябва да промените в едн или друга степен отношението, което имате към парите. Всеки от нас има индивидуално отношение и връзка с парите, и изпитва различни емоции, когато ги харчи.

Подаръците като материална форма на любовта

Една част от хората обичат да харчат и изпитват удоволствие от това, но друга част – предпочитат да спестяват и смятат харченето на пари за подаръци за напълно излишно.

Ако сте от вторият тип, вероятно ще ви бъде трудно да усвоите любовния език на своя партньор. Важно е да знаем, че парите са метафора на нашата енергия. Смята се, че с колкото повече енергия човек разполага, толкова повече са и парите в неговата банкова сметка.

Когато давате подаръци, вие давате своята енергия

Тази енергия обгражда вашия партньор и му напомня всеки ден и във всеки момент, че е обичан, уважаван и ценен.

Вашите подаръци ще му напомнят за вас и ще усилват любовта между вас. Не е нужно да подарявате нещо скъпо, нито е нужно да правите подаръци всеки ден. Важно е да знаете, че за хората, чийто първи емоционален език са подаръците, те са изцяло свързани с енергията на любовта!