frida.bg

3 причини защо е важно да се подстригваме редовно

Ако четете тази статия, може би понякога ви връхлита угризението дали посещавате фризьора си достатъчно често. Всеки от нас иска да има хубава, гъста и силна коса. Редовната подстрижка е част от подръжката на здравата коса. Защо е толкова важно да подрязваме косата си?

Прическа и форма

Някои прически са по-лесни за подръжка от други. Ако трудно оформяте прическата си като например изравняването на бретона или оформяне на перфектната линия на карето, трябва да посещавате по-често фризьора си, отколкото останалите хора. Тези претенциозни прически бързо изгубват първоначалната форма и съвсем скоро започват да не изглеждат като от снимките в списанията. Стилистите препоръчват да освежавате линиите на карето на всеки четири седмици, а бретона – на всеки две седмици, ако искате външният ви вид да е безупречен и здравословен.

Сухи краища и късаща се коса

С течение на времето краищата на неподстриганата коса започват да изтъняват и да се късат. Това се случва, особено при боядисаните и изрусявани коси, включително при изсветлявани само на кичури прически.

Ако космите на косата ви започнат да се разполовяват, това означава, че косата е прекалено суха и изтъняла. Дори да полагате добри грижи за косата си, този проблем може да бъде решен единствено с помощта на ножицата.

Помислете за косата като за дърво – наременното подрязване дава повече здраве и плодородност. Така и подстригването ще дари косата с нови сили и тя ще започне да расте по-бързо отпреди.

Увреждането – вземете нещата под контрол

Ако косата ви изглежда суха, увредена или дори непокорна, подстрижката може да помогне да възстановите здравословния й блясък. Подстригването не е само подрязване на краищата. Добрият фризьор знае, че косата има нужда от точната доза филиране и оформяне на пластовете. По този начин тънката коса добива обем, а прическата на непокорната и гъста коса изглежда спретнато и подредено.

Няма по-приятно чувство от току-що подстригана коса, която възвръща здравословния си вид и повдига самочувствието ни.