frida.bg
затъмнение

Mощно лунно затъмнение в Телец

Мощно лунно затъмнение с рядка продължителност ще съпровожда Пълнолунието на 19 Ноември 2021 година. Затъмнението ще кулминира в 27° Телец и в близост до Плеадите. За България то ще настъпи в 11:03‘, когато 97% от Луната ще попадне в сянката на Земята. Продължителността му ще бъде рекордна за последните 600 години. Лунното ззатъмнение ще продължи около 3:28 минути и ще има силно енергийно въздействие върху Земята! Според древните вярвания и мистика, тъмнината на този небесен феномен би могла да ни съпровожда до 3 месеца и 28 дни след своята кулминация.

Намираме се във втория коридор на затъмнение за годината. С частично лунно затъмнение в Телец ще се даде даде астрологично начало на нов 18 месечен цикъл по оста Телец-Скорпион. Той ще продължи до края на 2023 година.

За последно сме преживяли лунно затъмнение в Телец през 2014г. Спомнете си събития, които са се отключили за вас през този отминал период, за да добиете представа какво би могло да ви очаква в близкото бъдеще.

Тъй като затъмнението ще бъде обвързано със Северния възел, някои от неговите влияния ще се усещат като съдбовни и предопределени. Северният възел в астрологията е елипсовидна точка по оста на Луната, която представлява нашата съдба и символизира призванието на душата.

Лунното затъмнение ще се случи в петък – деня на Венера и ще бъде под мощното енергийно въздействие на небесната богиня на любовта, хармонията и красотата.

затъмнение

Луната ще премине Северния възел почти напълно затъмнена от сянката на Земята. Но светъл лъч в тунела на това затъмнение ще извира от Венера, управителка на Телеца, която ще ни даде опора с два хармонични аспекта по време на пълнолунието.

Венера ще компенсира лунната тъма в тригон с Уран и в секстил с Марс, дарявайки мекота, омиротворение и силна женска енергетика, която да уравновеси войнствеността и хаоса в прехода ни към новия цикъл. Луната се чувства екзалтирана в знака на Телец, управляван от Венера. Това дава още една надежда за светлина и заземеност по пътя ни през този коридор на затъмненията.

Затъмнението отваря Портал към коренна житейска промяна.

затъмнение

Астрологията нарича затъмненията още „пълнолуния на стероиди“, когато в живота нещо важно приключва, за друго важно започва. Това е подходящ период да направим корекции в по пътя си занапред. Промени, възникнали в този период се считат за предопределени от Съдбата.

Под знака на зодия Телец, енергията ще се завихря около темите за нашите ценности, нашите пари, ресурси, нашето усещане за самоуважение и собствена стойност.

Източник: Masha&TheMagick