frida.bg
яйца

Яйцата: най-добрата домашна терапия за перфектна коса

Ако търсите ефективен и достъпен начин, чрез който да накарате косата си да расте по-бързо, да стане по-гъста и да изглежда по-блестяща, имаме добра новина за вас. Ключът към перфектната коса носи ключовото име „яйца“, и да, те са били в хладилника ви през цялото време!

Яйцата: най-добрата домашна терапия за перфектна коса

nature's easter eggs

Яйцата действат като богата на хранителни вещества суперхрана за коса. Витамините А и Е, биотинът и фолиевата киселина са само част от хранителните вещества, открити в яйцата. Те помагат за поддържането на косата гъста и здрава.

От яйцето най-важен за косата е жълтъкът. Той е пълен със здравословни мазнини, които помагат за попълване на липсващата влага. Жълтъкът прави косата да изглежда лъскава и белстяща.

Безспорен факт е, че яйцата са една от най-богатите на протеини храни. И тъй като косата е изградена от 80% протеин, нанасянето на маска с яйце, ще помогне за подхранването й в дълбочина. Протеинът ще я направи по-устойчива на променливите атмосферни условия, както и на честата стилизация.

Яйцата могат да подхранят косата, но също така те могат да направят чудеса и за скалпа ви. Прилагането на яйце директно върху корените подхранва космените фоликули с така необходимите за растежа им витамини и минерали.

Подхранването на скалпа насърчава растежа на нова коса. Тя започва да расте по-бързо и по-силна, като в същото време  е по-малко податлива на накъсване и падане. А както знаем, когато косата не пада толкова много, тя изглежда по-гъста и не на последно място по-здрава.

П0дхранваща маска за коса с яйца

Hair-care-Egg-Mask

Какво ви трябва?

  • 2 цели яйца
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 10 капки етерично масло от лавандула
  • 10 капки масло от шипка

Как да я направим?

Поставете яйцата в малка купа и разбийте до получаване на пяна. Добавете лимоновия сок, етеричното масло от лавандула и шипка. Разбъркайте отново. Нанесете получената смес върху косата си като обхванете не само дължините, но и скалпа. След това приберете косата си на хлабав кос и покрийте с шапка за душ. Оставете съставките на маската да действат в продължение на 20 минути, след това измийте с шампоан и подсушете.

Снимка на корицата: flickr