frida.bg

Четири изключителни български актриси представят удивителния спектакъл „Театър, любов моя“ от Валери Петров на сцената на Парк-театър „Борисова градина“ на 17-и юли от 21:00 ч.

България е държава, която е дарила света с безброй талантливи артисти във всички сфери на изкуството, но малцина са съумели да изградят толкова лична и топла връзка с публиката, каквато притежава великият Валери Петров. Всеки ценител на изкуството има специална връзка с Валери Петров, която му носи наслада, спокойствие, увереност, фин хумор и вълнение от дóсега с таланта, любовта към изкуството, но и към живота като цяло. Още по-вълнуващо е, когато трудът на Валери Петров оживява на сцена по също толкова достоен, красив, ефирен, стихиен и интимен начин. Именно това е резултатът от работата на Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова и Красимира Кузманова в спектакъла „Театър, любов моя!“.

„Театър, любов моя!” не е обикновено представление. „Театър, любов моя!” е споделяне, досег и една сърдечна среща на четири прекрасни дами, които развиват текста на Валери Петров, превъщайки го и в свой собствен – жив, могъщ, нежен, забавен, говорещ.

Спектакълът „Театър, любов моя!“ е явление в света на българския театър и неслучайно повече от 5 години се радва на огромната любов на публиката след като пиесата беше отличена с множество номинации и награди, включително награда „Икар“ 2016 за поддържаща женска роля (Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова и Красимира Кузманова), номинация „Икар“ 2016 за музика (Емилиян Гацов), награда за женска роля на Международния фестивал „Друмеви театрални празници – нова българска драма“ – Шумен 2016 (Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, Стефка Янорова и Красимира Кузманова).

„Театър, любов моя“ създава спомени и силни емоции. „Театър, любов моя“ не е спектакъл, който ще премине през живота ви за час и половина, след който ще се оттегли смирено в гъстата мъгла на забравата. Напротив, „Театър, любов моя!“ ще се настани и ще заеме мъничко, но вечно място във Вашето съзнание и това е толкова красиво и вълнуващо…