frida.bg

Женските интимни татуировки: всичко което искате да знаете, но се притеснявате да попитате

Женските интимни татуировки не са тема табу в днешно време, но не всяка жена е готова свободно да задава въпроси за тях, а още повече да прекрачи прага на студиото, за да й бъде направена татуировка върху интимната зона. Много хора смятат, че женската интимна татуировка се рисува буквално на самите съкровени места, т.е. непосредствено върху половите органи. Е, това не е така.

В наши дни терминът „интимна татуировка“ означава всичко, което се намира в областта на таза

В тази зона попадат седалището, бедрата, долната част на корема, пубисът и разбира се срамните устни. С какво е свързана популярността на тези татуировки и защо някои момичета предпочитат да се сдобият с татус в интимната зона?

Причините са много, но сред най-разпространените аргументи е този, че интимната татуировка може да бъде прикрита доста лесно. Някои организации и работодатели, включително институции посрещат изключително отрицателно татусите на своите служители. Но дори татуировките да не са забранени в писмен акт, често можем да се сблъскаме с предубеденост от страна на началника или колегите ни. Нещо повече – много от нас са принудени да прикриват своите татуировки дори от роднини и приятели, които не одобряват перманентното изрисуване на тялото.

Всички тези фактори не означават, че трябва да се откажете от татуировката. Зоната на таза е отлично място за рисунки и орнаметни, които ще виждате само вие или най-близкият ви човек. В повечето случаи дрехите, банският костюм и бельото отлично скриват такива татуировки от чуждите очи, предпазвайки ни от обсъждане или негативни коментари.

Татусът може да прикрие някои физически особености

Има жени, които не харесват разтяганията на кожата в долната част на корема или пък се стесняват от белега от операция или от цезаровото сечение, останал след раждане на дете. Много често тези детайли оказват влияние върху самооценката и самочувствието. Скривайки следите с помощта на татуировката, можем да възвърнем увереността си. Подобна „корекция“ влияе позитивно и върху сексуалния живот – дамите се притесняват по-малко от своето тяло и са готови да се отпуснат по-лесно.

Татуировката в интимната зона е секси

Има случаи, в които татуировката в интимната зона служи като сигнал, привличащ внимание върху точно определена част на тялото. Рисунката със сексуален подтекст възбужда както партньора, така и жената – това е важна част от играта, разпалваща огъня във взаимоотношенията.

Да не забравяме, че за много хора татуировката е инструмент за себеизразяване, възможност да разкажеш за себе си и да направиш намек за своите страсти, увлечения и черти на характера. Други влагат в рисунките по тялото си таен смисъл, известен само на самите тях или на хора от най-близкия им кръг.

 

Как се правят татуировки на интимните места

Съществува разпространен мит, че рисуването на татуировка на интимните места е невероятно болезнен процес. Повечето хора, преминали през това, разказват, че работата с машинката за татуировки в чувствителните зони не е по-болезнена, отлкото тази в областта на гърба и кръста.

Но не се отпускайте! Наистина – няма да преминете през безобразни мъчения, но дискомфортът е гарантиран. Това е свързано с факта, че кожата в повечето интимни места е доста тънка и се намира близо до повърхности с нервни окончания.

Обикновено един ден преди сеанса в салона за татуировки е необходимо да се погрижите да отстраните космите, където ще се прави татусът. Важна особеност е, че не трябва да се обезкосмявате с обикновена бръсначка, а с коламаска. Този избор за епилация намалява до минимум раздранението на кожата, което е несъвместимо с работата с иглите на машинката. Доказателство за това, че татуировките в интимната зона са подложени да инфекции повече, отколкото на други места, не съществуват. Но внимателното отношение със сигурност няма да навреди. Вероятно татуистът ще ви посъветва да се въздържате от секс за известно време, докато третираното място с татуировката се възстанови напълно. Срокът е индивидуален за всеки и може да отнеме от две седмици до няколко месеца.

Най-популярните татуировки за интимната зона

Най-предпочитаните татуировки за чувствителните места са флоралните мотиви. Те са не само ефектни и нежни, но и са най-неизчерпаемият сюжет за татуировка. Цветя, листа, клонки и плодове – вариантите могат да са безброй и всичко зависи от вашата фантазия и умения на татуиста.

Фауната също предлага интересни образи – котки, птици, пеперуди, змии и фантастични същества. Надписите на различни езици, девизите, философските и любовните мисли също намират място сред любимите татуировки върху интимната зона. Предпочитащите специални „инструкции“ от типа на „целуни ме тук“, забавните шеги и карикатури показват игривия характер на собственичката на такава интимна татуировка.