frida.bg

Елтън Джон смята, че съвременните поп парчета „не са истински песни“

Големият музикант сър Елтън Джон призна в радио интервю, че не се чувства особено впечатлен от съвременната поп музика. Нещо повече, той дори смята, че повечето парчета, които в момента намираме в световните чартове, дори „не са истински песни“.

Говорейки пред BBC Radio 6 Music, сър Елтън призна, че е фен на някои съвременни артисти като Фадър Джон Мисти и Конан Грей, защото за разлика от повечето други, те пишат сами своите песни.

„Мисти ми напомня на самия мен по начина, по който той пише своите песни“, заяви Елтън Джон. Той добави: „Конан Грей пък е единственият човек в американския Топ 50 на Spotify, който пише сам своите композиции, без помощ от никого друг. Всички други имат по четири или пет автори на своите песни. Слушайки повечето от песните в чартовете ще видите, че това дори не са истински песни. Те са просто различни късове и парчета, събрани заедно. Поради това е хубаво, когато чуя някой да изпълнява истинска песен“.

Сър Елтън не спря дотук, продължавайки: „Харесвам хората, които могат да пишат песни. Има много такива, но много от тях не се въртят по радиата, защото са твърде „сложни“. Поради това през цялото време получаваме песни, които са създадени не от човек, а от компютър. Честно казано, не съм много заинтересован от това“.

Е, трябва да признаем, че сър Елтън определено има право. Повечето песни в чартовете наистина имат купища автори, като са малцина артистите, които сами създават своята музика.

Елтън Джон довери, че ще продължи със своето мащабно турне Farewell Yellow Brick Road Tour, с което той практически ще си вземе „сбогом“ с публиката. Това ще се случи, когато пандемията от коронавирус отслаби своята хватка.

„Разбира се, че ще продължа с турнето. Кога и къде – не зная. Или може би зная къде, но не зная кога. Но да, определено ще продължим“.