frida.bg
spotify

Spotify обяви най-популярните парчета на лятото

Най-използваната стрийминг платформа за слушане на музика Spotify обяви имената на най-слушаните парчета за лятото на тази година.

Макар и в ситуация на карантина, продължаваме да слушаме музика. Това е навик, който трудно можем да изкореним от ежедневието си. А стрийминг платформите го правят по-лесно отвсякога. Ето какво показват данните на Spotify за лято 2020.

Данните на шведската компания са валидни за периода между 1 юни и 15 август. Те обхващат аудиторията във Великобритания, както и тази за останалата част на света. На първо място в класацията е песента „Rockstar“ на хип-хоп артистите DaBaby и Roddy Ricch. На втора позиция се нарежда „Blinding Lights“ на The Weeknd, докато във Великобритания на второ място е песента „Rain On Me“ на Лейди Гага.

Песните, които попадат и в двете класации, са „Watermelon Sugar“ на Хари Стайлс, „Break My Heart“ на Дуа Липа и добилата вайръл статут „Death Bed (Coffee For Your Head)“ на Powfu и Beabadoobee.

Определено DaBaby и Roddy Ricch са сред откритията на лятото. Тяхното парче излезе през месец април, като с времето успя да запише повече от 380 милиона слушания в Spotify. „Blinding Lights“ на The Weeknd също се представи превъзходно с 340 милиона стриймвания в платформата.

Говорейки за парчето си, DaBaby коментира: „Още докато създавах тази песен знаех, че ще се превърне в хит. Но беше невероятно да гледам как светът я превръща в глобален хит. Бог е велик!“

Говорейки за международния Топ 20, сред първите десет парчета в класацията попадат още „Roses“ (ремикс на Imanbek) от Saint Jhn, „Savage Love“ на Джейсън ДеРуло, „Watermelon Sugar“ на Хари Стайлс, „Death Bed (Coffee For Your Head)“ на Powfu и Beabadoobee, „Rain On Me“ на Лейди Гага и Ариана Гранде, „Toosie Slide“ на Drake, „Breaking Me“ на Topic и A7S и „Dance Monkey“ на Tones And I.

Ето как изглежда пълният Топ 20:

1.      Rockstar by DaBaby featuring Roddy Ricch

2.      Blinding Lights by The Weeknd

3.      Roses – Imanbek Remix by Saint Jhn

4.      Savage Love (Laxed – Siren Beat) by Jason Derulo and Jawsh 685

5.      Watermelon Sugar by Harry Styles

6.      Death Bed (Coffee For Your Head) by Powfu, Beabadoobee

7.      Rain On Me by Lady Gaga featuring Ariana Grande

8.      Toosie Slide by Drake

9.      Breaking Me by Topic, A7S

10.    Dance Monkey by Tones And I

11.    Ily (I Love You Baby) by Surf Mesa featuring Emilee

12.    Don’t Start Now by Dua Lipa

13.    Party Girl by StaySolidRocky

14.    Blueberry Faygo by Lil Mosey

15.    Break My Heart by Dua Lipa

16.    Stuck with U by Ariana Grande featuring Justin Bieber

17.    Someone You Loved by Lewis Capaldi

18.    Mamacita by Black Eyed Peas, J. Rey Soul, Ozuna

19.    La Jeepta – Remix by Anuel AA, Brray, Juanka, Myke Towers, Nio Garcia

20.    The Box by Roddy Ricch