frida.bg
дуейн джонсън

Forbes разкри кой е най-скъпоплатеният актьор в света

Дуейн Джонсън „Скалата“ отново е най-скъпоплатеният актьор в света. Или ако трябва да сме по-конкретни – за втора поредна година. Добра работа, бихме казали!

Престижното издание Forbes отново публикува материал, разкриващ кои са най-скъпоплатените актьори за последната година. Бившият кечист оглавява класацията със заработени 87.5 милиона долара, което е впечатляващо постижение. Сериозна заслуга за тези цифри има стрийминг платформата Netflix, които заплатиха на „Скалата“ 23.5 милиона долара за участието му в тяхната оригинална продукция Red Notice. Очакваме филма да бъде наличен в каталога на Netflix до края на годината, като определено той ще предизвика сериозен интерес.

На второ място след Джонсън в списъка на Forbes се нарежда Райън Рейнолдс, когото познаваме от отличната му роля в комиксовия „Дедпул“, но и не само. За последната година американецът е успял да увеличи банковата си сметка с 71.5 милиона долара.

В Топ 3 виждаме също Марк Уолбърг (58 млн.), Бен Афлек (55 млн.), Вин Дизел (54 млн.), Акшай Кумар (48.5 млн.), Лин-Мануел Миранда (45.5 млн.), Уил Смит (44.5 млн.), Адам Сандлър (41 млн.) и неостаряващия Джаки Чан (40 млн.).

От Forbes отчитат и увеличаващото се влияние на стрийминг платформите, които се превръщат във все по-големи играчи на пазара. Посочва се, че Netflix са инвестирали повече пари при ангажирането на първокласни актьори от Холивуд, сравнено с което и да е студио на планетата. Очаква се инвестициите в съдържание на Netflix за годината да достигнат изумителните 17 милиарда долара. Междувременно Apple TV+ ще инвестират повече от 30 милиона долара, за да привлекат Райън Рейнолдс за роля в A Christmas Carol, докато Amazon са платили на боливудския актьор Акшай Кумар 10 милиона долара за участие в предстоящ сериал на стрийминг платформата. Наскоро стана ясно, че и легендарният режисьор Мартин Скорсезе е подписал договор с Apple, който да осигури на платформата съдържание с неговия майсторски почерк. Напомняме ви, че най-скъпият филм в кариерата на Скорсезе е „Ирландецът“, който е оригинална продукция на Netflix.